Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Lewis en Cross ouderwets goed, Aspinall dendert door

Drie redelijk eenzijdige wedstrijden kreeg de kijker vanavond voorgeschoteld. Lewis, Cross en ook de verrassende Aspinall boekten ruime overwinningen en mogen zich na de kerst weer melden in Ally Pally. Lees hier meer.

Adrian Lewis 4-0 Darius Labanauskas
Veel mensen hadden voor vanavond op een duel tussen Adrian Lewis en Raymond van Barneveld gehoopt. Helaas is het toernooi voor ‘Barney’ al even afgelopen, waardoor Darius Labanauskas de tegenstander van ‘Jackpot’ was. Voor Van Gerwen was dit ook zeker een interessant duel, de winnaar mag het namelijk tegen hem op gaan nemen. Lewis begon goed aan de wedstrijd. Een 14-darter werd gevolgd door een 12-darter. Labanauskas kreeg de kans om terug te breken, maar doordat hij vier pijlen op de dubbels miste, pakte Lewis toch de eerste set. In set 2 ging Lewis door met het winnen van legs en Labanauskas met het missen van dubbels. Lewis kwam snel op 2-0, maar daarna schreef de man uit Litouwen tegen een eerste leg op zijn naam. Toch ging de set een leg later naar Lewis, nadat Labanauskas een pijl op de bull miste. Daarna ging het snel. Zijn eigen set wist Lewis met 3-1 te houden, onder andere door een 12-darter in de laatste leg. Ook in de set van Labanauskas was hij weer de baas. Labanauskas bleef maar missen en daardoor werd het uiteindelijk een vrij simpele overwinning: 4-0. Bij vlagen was toch echt de oude Adrian Lewis weer te zien, dus het duel met MVG is echt iets om naar uit te kijken na de kerstdagen.

Lewis: 97.43/52.17%
Labanauskas: 89.74/16.67%

Nathan Aspinall 4-1 Kyle Anderson
Door nederlagen van Wright, Price, White en Cullen ligt het onderste kwart van het schema volledig open. De zeven overgebleven spelers ruiken allemaal hun kans op een halve finale of zelfs meer. Kyle Anderson is misschien wel de grootste kanshebber, maar hij mocht het op gaan nemen tegen Nathan Aspinall, de overwinnaar van Price. De jonge Engelsman liet ook meteen in set 1 zien dat hij niet te onderschatten is. Anderson begon nog goed, kwam 2-0 voor, maar mede door een 11-darter en een 120-finish in de beslissende leg wist Aspinall toch zijn eigen set te houden. Het leek alsof Aspinall nu echt wakker was. Hij brak Anderson meteen in de volgende set met een prachtige 148-finish, kreeg nog wel een 12-darter tegen, maar wist met een 15 en 13-darter de leg van de Australiër af te pakken. Anderson moest nu echt komen en deed dat ook in set 3, de set van Aspinall. Hij wist deze set namelijk met 3-1 te winnen en sloot zo weer aan. In zijn eigen set moest het nu gebeuren, maar dit geen pijnlijk mis. Leg 1 verloor hij meteen, Aspinall gooide een 100-finish. In 14 pijlen brak hij terug, maar daarna begon de malaise. Hij miste in zijn eigen leg 6 pijlen op dubbel 12, nadat Aspinall ook al twee pijlen miste. Aspinall hield vervolgens zijn eigen leg en zo kwam de stand op 3-1. ‘The Asp’ kon het in zijn eigen set nu af gaan maken. Anderson begon echter sterk met een 12-darter en hield daarna ook zijn eigen leg. Een zesde leg leek nabij, maar het zou er nooit van komen. Een 120-finish, zijn tweede van de wedstrijd, was het begin van de eindspurt. In 12 pijlen brak hij Anderson, waarna hij in de beslissende leg profiteerde van twee missers van ‘The Original’.

Aspinall: 96.61/35.29%
Anderson: 98.52/39.13%

Rob Cross 4-0 Cristo Reyes
Een maand geleden, tijdens de Players Championship Finals, stond hetzelfde duel als de derde wedstrijd van deze avond op het programma. Cristo Reyes wist die ontmoeting met maar liefst 6-1 te winnen. De verdedigend wereldkampioen had dus zeker iets te bewijzen. Reyes mocht aan de wedstrijd beginnen, maar Cross klapte er meteen bovenop. Hij won leg 1, nadat de Spanjaard één pijl op tops miste. Dit missen zou vaker gebeuren in set 1. In de tweede leg waren het namelijk 3 pijlen die niet het doelwit raakten. Een leg later was het juist Cross die drie pijlen niet raak gooide, waardoor Reyes zijn eerste leg pakte. Cross pakte daarna toch set 1, ondanks weer twee gemiste pijlen. Set twee ging een stuk makkelijker. Zijn eigen leg hield hij nog in 16-pijlen, de leg van Reyes won hij in 12, met een 126-finish op de bull. In 16 pijlen won hij vervolgens de set. Reyes kwam in set 3 dan toch echt los. Hij begon met een 15-darter, maar zag Cross een 12-darter produceren. Hij reageerde hierop met een 11-darter, maar zag Cross toch ook weer zijn eigen leg houden. Reyes mocht de beslissende leg beginnen, maar doordat Cross een 13-darter gooide pakte hij weer niet een set. Dit zou ook niet meer gaan gebeuren. In set 4 begon hij nog met 7 perfecte pijlen en uiteindelijk een 12-darter. Cross reageerde echter direct met ook een 12-darter en een 147-finish. Hij pakte meteen door met een 13-darter, maar Reyes deed het met een 10-darter nog een stapje beter. In de beslissende leg was het Cross die in 15 pijlen uit was, waardoor hij uiteindelijk een vrij simpele overwinning boekte. Overtuigen deed het net als in de wedstrijd tegen De Zwaan weer, Ally Pally lijkt toch echt zijn podium.

Cross: 101.72/54.55%
Reyes: 96.2/35.71%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)