Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Lewis, Gurney, Evans en Brown bereiken halve finales in Hildesheim

Afgelopen avond werden de kwartfinales van de German Darts Championship gespeeld in Hildesheim. Lees hier meer. 

De eerste kwartfinale ging tussen Peter Wright en Adrian Lewis. Beide heren begon erg scherp aan de partij. Wright hield zijn eigen leg in 11 darts terwijl Lewis het in 12 darts deed. In de derde leg brak Lewis met een 14-darter en met een 15-darter werd de break verzilverd. Wright miste 3 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via D10 brak Lewis naar 4-1. In de zesde leg was het Lewis die drie darts op de dubbel miste, waardoor Wright met een 54-finish terug brak naar 4-2. Met een ijzersterke 13-darter plaatste Lewis de derde break op een rij en kwam op matchpoint; 5-2. Met een 72-finish hield ‘Jackpot’ zijn eigen leg en plaatste zich voor de halve finales.

De tweede kwartfinale ging tussen Daryl Gurney en Stephen Bunting. De wedstrijd begon matig, want met een 21-darter brak Gurney naar een 1-0 voorsprong. Met een knappe 12-darter brak Bunting gelijk terug en hield met een 18-darter zijn eigen leg voor 2-1. Vervolgens gingen er 7 legs met de darts mee voor 5-5. Gurney gooide o.a 81 en 70 uit, terwijl Bunting een 123-finish en een 64-finish uitgooide. Bunting kon de druk in de beslissende leg niet aan, met een 19-darter brak Gurney en pakte daarmee de 6-5 overwinning.

De derde kwartfinale ging tussen Darren Webster en Ricky Evans. De eerste 3 legs gingen met de darts mee, met o.a. een 87-finish in 12 darts voor Evans. In de vierde leg brak Evans naar een 3-1 voorsprong, maar een leg later maakte Webster de break meteen ongedaan met een 64-finish. Evans miste in de vierde leg een 84-finish op D11, Webster profiteerde en hield met een 140-finish via tops tops zijn eigen leg voor 3-3. Evans kreeg in zijn eigen leg 107 niet, met een 15-darter brak Webster naar een 4-3 voorsprong toe. Met een 14-darter werd de break verzilverd en kwam ‘The Demolition Man’ op matchpoint; 5-3. Met een knappe 11-darter hield Evans zijn eigen leg en kwam terug tot 5-4. In de tiende leg miste Webster twee matchdarts op D12, Evans brak via D6 terug naar 5-5. In de beslissende leg was het Evans die scorende de beter was, maar Webster was toch wachtende op tops. Met een 53-finish verzekerde ‘Rapid’ Ricky Evans zich toch voor de halve finales.

De laatste kwartfinale ging tussen Keegan Brown en Gerwyn Price. De eerste 6 legs gingen met de darts mee. In de zevende leg miste Price een 109-finish in zijn eigen leg, met een 86-finish brak Brown naar een 4-3 voorsprong toe. Brown miste twee darts op D4 om 5-3 voor te komen, Price brak gelijk terug via D10 naar 4-4. Price miste een 118-finish op tops om 5-4 voor te komen, met een prachtige 137-finish via tops tops brak ‘The Needle’ naar 5-4 en kwam op matchpoint. Met een 15-darter brak Price wederom terug naar 5-5. In de beslissende leg gooide Brown 180 en 177, terwijl Price 170 gooide. Met een 68-finish pakte Brown de overwinning en zien we hem terug in de halve finales!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *