Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jamie Lewis

Lewis, Perez en Slevin kwalificeren zich voor Final Stage

Maandagochtend begon UK Q-School in Milton Keynes. Diverse spelers lieten meteen hun toppen van hun kunnen zien en kwalificeerden zich voor Final Stage, dat donderdag gaat beginnen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Dag één begon met 379 spelers aan de oche. In de eerste ronde stonden meteen een aantal krakers op het programma. Zo verloor Alan Norris in een beslissende leg van Fallon Sherrock, versloeg Josh Payne met 5-3 Justin Smith en bleek Graham Usher met dezelfde cijfers te sterk te zijn voor Martin Thomas. Veel spelers zullen dus aan de bak moeten op dag twee. Dit geldt ook voor Ryan Palmer, Lee Davies, Steve Hine, Ciaran Teehan, Alan Tabern, Wes Newton, Conan Whitehead, Chas Barstow en Michael Warburton die allemaal na dag één nog op 0 punten staan op de ranglijst.

Spelers die wel in de punten kwamen waren onder meer Colin Osborne, Mark McGeeney, Kai Fan Leung, Ryan Murray, Ryan Hogarth en Danny Lauby. Allemaal wisten ze de laatste 64 te halen, maar dit was wel het eindstation. Toch kunnen ze terugkijken op een prima eerste dag, want met twee punten staan ze er goed voor richting Final Stage.

In totaal werden er negen 100+ gemiddeldes genoteerd, waarvan Darryl Pilgrim de hoogste noteerde. Met een gemiddelde van 110 versloeg hij Cam Crabtee met 5-2 bij de laatste 32, die zelf een gemiddelde van 102 noteerde. De Ierse Dylan Slevin noteerde zelfs twee gemiddeldes boven de 100!

PDC WK-deelnemer Prakash Jiwa begon zijn Q-School-deelname ook prima, hij bereikte de laatste 32 waar hij met 5-3 verloor van Dale Gadsby. Andy Hamilton en Shaun McDonald verloren in dezelfde ronde van respectievelijk James Hurrell (5-3) en Chris Quantock (5-4).

Finales

Het behalen van de kwartfinales leverde meteen een plek op in de Final Stage, dat donderdag t/m zondag plaatsvindt. Hierin wordt gestreden om 13 tourcards. Dylan Slevin was de eerste speler die zich plaatste voor de Final Stage. Na een 4-1 achterstand versloeg hij James Howard Hughes met 5-4. Jamie Lewis, Christian Perez en Darryl Pilgrim waren de spelers met de hoogste gemiddeldes bij de laatste 16. Lewis versloeg Chris Gilliand met 5-2 en noteerde daarbij een gemiddelde van 96,82. De Filipijn Perez maakte ook indruk, hij liet Josh Payne met 5-1 kansloos en miste in de laatste leg dubbel 18 voor een 9-darter! Pilgrim, één van de spelers waarvan door veel kenners verwacht wordt om een tourkaart te pakken, eindigde op een gemiddelde van 99 om landgenoot Matthew Dennant te verslaan met 5-3.

Andere gekwalificeerden waren ex-tourkaarthouders Peter Jacques, Lee Palfreyman, Jim Walker en de Engelse Dale Gadsby.

Dylan Slevin 5-4 James Howard Hughes
Peter Jacques 5-4 James Richardson
Christian Perez 5-1 Josh Payne
Lee Palfreyman 5-3 Scott Baker
Jamie Lewis 5-2 Chris Gilliand
Jim Walker 5-2 James Hurrell
Dale Gadsby 5-3 Chris Quantock
Darryl Pilgrim 5-3 Matthew Dennant

Stand

Na dag één staan logischerwijs de spelers die in de laatste 16 verloren bovenaan. James Richardson is koploper dankzij een beter legsaldo, gevolgd door Scott Baker en Matthew Dennant. Na de derde dag plaatst de top 80 van de UK Q-School First Stage Order of Merit zich voor de Final Stage. Volgens de meest recente berekeningen zal 3/4 punten genoeg zijn voor een plaats bij de beste 128 spelers in Final Stage. De volledige stand na de eerste dag is hier te bekijken.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *