Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Adrian Lewis

Lewis verslaat Smith, Clayton langs De Sousa

Na 3 weken zonder darts, begon deze vrijdagavond het eerste major toernooi van 2021: The Masters. Jeffrey de Zwaan kwam vanavond in actie, maar er stonden nog meer mooie partijen op het programma.

Ian White vs Mensur Suljovic

De eerste leg van The Masters 2021 zou naar Ian White gaan, die zijn leg met een 17-darter wist te houden. Suljovic wist zijn leg met een 15-darter te houden en de Oostenrijker was ook de eerste die zijn tegenstander wist te breken en op een 2-1 voorsprong te komen. De break werd verzilverd door Suljovic met een 104 finish. White wist zijn leg te behouden via de dubbel 5 en met een 3-2 tussenstand gingen de heren de eerste pauze in.

Ondanks kansen voor White wist Suljovic zijn de zesde leg te behouden via de dubbel 10. Na veel gemiste dubbels van vooral White, nam Suljovic een 5-3 voorsprong. White wist een break ongedaan te maken, maar weer miste White enorm veel dubbels. Suljovic profiteerde uiteindelijk en plaatste zich voor de tweede ronde.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Mensur Suljovic: 90,21 / 31,25%
Ian White: 88,50 / 11,54%

Glen Durrant vs Mervyn King

Mervyn King mocht het tweede duel beginnen, maar moest zijn leg meteen afstaan aan de debuterende Durrant. King wist de break meteen ongedaan te maken met een 14-darter en met een 13-darter was de schade meteen hersteld door King. Durrant had geen antwoord op King en met een 14-darter kwam King op een 3-1 voorsprong. ‘The King’ hield geen spaan heel van Durrant en met een 120-finish kwam King op een 4-1 voorsprong.

Ook na de pauze hield King het initiatief vast. Hij wist Durrant te breken via de dubbel 12 en mocht zelf gaan gooien voor de wedstrijd. Met een 105 finish besliste King de partij en plaatste ook hij zich voor de volgende ronde.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Mervyn King: 101,97 / 85,71%
Glen Durrant: 88,36 / 33,33%

Dimitri van den Bergh vs Chris Dobey

De derde partij van de avond ging tussen Dimitri van den Bergh en Chris Dobey. Van den Bergh mocht de wedstrijd beginnen. Van den Bergh miste een 82-finish om op 1-0 voorsprong te komen, maar die miste hij op dubbel 20. Door de gemiste dubbel 20 van Van den Bergh gooide Dobey dubbel 18 uit met zijn eerste pijl. In de tweede leg miste Dobey veel dubbels, maar uiteindelijk won Dobey de tweede leg met een 19-darter. Leg drie ging naar Van den Bergh met een 18-darter.

Uiteindelijk pakte Van den Bergh ook zijn eerste break. Het stond weer 2-2 gelijke stand. De vijfde leg werd gestolen door Dobey met een 12-darter. Na de pauze mocht Dobey beginnen, die leg pakte Dobey ook met een 60-finish. Van den Bergh mocht de zevende leg beginnen, maar die werd afgestraft door Dobey met een 11-darter. En daarna won Dobey ook de achtste leg van de wedstrijd met een 13-darter door dubbel 18 uit te gooien met zijn eerste pijl. Chris ”Hollywood” Dobey wint met 6-2 van Dimitri van den Bergh.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Chris Dobey: 97.36 / 37.5%
Dimitri van den Bergh: 89.07 / 20%

Krzysztof Ratajski vs Simon Whitlock

De vierde partij van de avond was een partij die we ook in de derde ronde van het WK zagen, Krzysztof Ratajski tegen Simon Whitlock. Op het WK was het Ratajski die met 4-0 in sets won, vrijdagavond begon Whitlock een stuk beter. De Australiër hield zijn eigen leg met een 65-finish en brak in de tweede leg met een 84-finish in 12 darts. In de derde leg misten beide heren veel darts op de dubbel, maar was het toch Whitlock die via dubbel 1 op een 3-0 voorsprong kwam. Met een 13-darter wist Ratajski voor het eerst zijn eigen leg te houden, voordat Whitlock hetzelfde deed voor een 4-1 tussenstand in de pauze.

Na een korte pauze hield Ratajski zijn eigen leg in 16 darts, maar een leg antwoordde Whitlock geweldig met een 10-darter en kwam zo op matchpoint. In de achtste leg miste Ratajski een 60-finish om in de wedstrijd te blijven, waarna Whitlock via dubbel 10 de wedstrijd met 6-2 won.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Simon Whitlock: 97,95 / 40,00%
Krzysztof Ratajski: 91,71 / 28,57%

Michael Smith vs Adrian Lewis

In de vijfde partij van de avond nam Michael Smith het op tegen Adrian Lewis. Het was Lewis die de bull had gewonnen en hield met een 18-darter zijn eigen leg. Met een prachtige 170-finish bracht Smith de stand op 1-1. Lewis gooide een 11-darter om zijn eigen leg te houden en plaatste in 17 darts een belangrijke break voor een 3-1 voorsprong. In de laatste leg voor de pauze produceerde opnieuw een 100+ finish, met een 132-finish brak ‘Bully Boy’ terug naar 3-2.

Na de pauze gooide Smith opnieuw een 170-finish uit en verzilverde daarmee de break voor 3-3. Lewis bleef goed door gooien, waardoor Smith niet veel creëerde en Lewis via dubbel twee op een 4-3 voorsprong kwam. Beide heren stonden na 12 darts op 150, maar het was Smith die met zijn vierde 100+ finish er 4-4 van maakte. Een 93-finish in 14 darts zorgde er voor dat Lewis als eerste op matchpoint kwam. Smith zorgde voor een beslissende leg door zijn eigen leg ook in 14 darts te houden, 5-5. Smith gooide een erg matige eigen leg, waardoor Lewis rustig in 18 darts de overwinning pakte. Een cruciale nederlaag voor Michael Smith, die hoogstwaarschijnlijk geen Premier League gaat spelen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Adrian Lewis: 96,95 / 42,86%
Michael Smith: 95,78 / 50%

Jose de Sousa vs Jonny Clayton

Jose de Sousa en Jonny Clayton wisten er in de zevende partij van de avond een fijn potje van te maken. In de eerste sessie werd er maar één van de vijf legs in meer dan vijf beurten uitgegooid en de heren lagen dicht bij elkaar. Jonny Clayton leek met een 2-0 eenvoudig weg te kunnen lopen, maar Jose de Soua kwam wel terug tot 2-2. Clayton wist de sessie nog wel te winnen, met zijn tweede 13-darter van de wedstrijd won hij de sessie die hij ook mocht beginnen.

Dit niveau hielden zij beiden vast, er werd mooi darts gespeeld. In de achtste leg kreeg De Sousa het moeilijk in zijn eigen leg en miste veel dubbels, Clayton was te ver weg om hiervan te profiteren en dus mocht De Sousa zijn leg houden met een 17-darter. In de negende leg kreeg juist Clayton het moeilijk in zijn eigen leg, De Sousa mist drie pijlen op de dubbel en dus kwam dit keer Clayton weg. Deze pot kreeg met een elfde en beslissende leg wat het verdiende. Hierin scoorde Clayton prima. Ondanks een 180er van De Sousa, wist Clayton met een 12-darter en een 130-finish te winnen. Clayton won de partij met een gemiddelde van 102.37.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose de Sousa: 101.32 / 35.71%
Jonny Clayton: 102.37 /33.33%

Joe Cullen vs Stephen Bunting

Twee uitblinkers van het afgelopen WK mochten de avond afsluiten. Joe Cullen en Stephen Bunting zijn beide in vorm en dat lieten zij ook flink zien. Cullen startte de wedstrijd met twee 12-darters, waarna ook nog een 13-darter volgde. Zijn gemiddelde kwam ruim boven de 120 uit, terwijl Bunting boven de 110 stond te spelen. ‘The Bullet’ kwam ook op het bord, met een 13-darter hield hij het niveau hoog. Cullen pakte de 4-1 voorsprong net voor de pauze met een 15-darter.

Het was Bunting die een stuk beter uit de pauze kwam, en met legs in 18 en 14 pijlen sloot hij weer aan bij Cullen. Door een pijl op tops te missen vanaf 79 gaf hij echter weer de kans aan ‘Rockstar’. Cullen greep die kans met beide handen aan en brak naar 5-3. Wat volgde was weer een matige leg, waardoor Bunting meteen terug brak. Toch ging Cullen de wedstrijd winnen. Met een 80-finish voor een 15-darter maakte hij het vakkundig af. Daarnaast noteerde hij ook nog even zijn hoogste gemiddelde op TV ooit. Morgen treft hij de kersverse wereldkampioen Gerwyn Price, een partij om op voorhand van te smullen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 102.26 / 54.55%
Stephen Bunting: 101.89 / 40%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *