Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Lewis verslaat Van den Bergh in een monsterpartij, Chisnall en Gurney winnen ook

Afgelopen avond is de World Series of Darts Finals van start gegaan in Vienna. Vanavond kwamen de Qualifiers in actie die het zaterdagavond op gaan nemen tegen de top 8 geplaatste spelers. Lees hier meer. 

In de derde partij van de avond speelden Ian White en Kyle Anderson tegen elkaar, een toppartij darts dus. Anderson begon goed door zijn eigen leg in 12 darts te houden met een 144-finish. Met een 13-darter brak Anderson en hield zijn eigen leg voor een 3-0 voorsprong. Met een 16-darter kwam White ook op het scorebord. De laatste leg voor de pauze ging ook naar White die terugbrak, omdat Anderson een 116-finish miste op D18. Na de pauze maakte White gelijk met een 12-darter; 3-3. Met een knappe 110-finish kwam Anderson wederom op voorsprong. In de achtste leg miste Anderson 3 darts op de dubbel voor de break, White gooide tops voor 4-4. In de negende leg wist de Australiër zijn derde 100+ finish te gooien, met een 156-finish kwam Anderson op matchpoint; 5-4. In de tiende leg miste ‘Diamond’ White 3 darts op de dubbel om er een beslissende leg uit te halen, met een 56-finish pakte Anderson een 6-4 overwinning.

In de vierde partij nam Dave Chisnall het niet op tegen Dawson Murschell, maar tegen Max Hopp. De jonge Canadees is ziek geworden en heeft donderdagavond is het ziekenhuis geslapen. Murschell is vervangen door de halve finalist van het EK. Chisnall begon indrukwekkend aan de partij, want in de eerste leg stond hij na 9 darts op 41 maar miste 5 darts op de dubbel. Hierdoor hield Hopp toch nog zijn eigen leg. In de tweede leg stond Chisnall wederom na 9 darts op de dubbel, dit keer gooide Chisnall de dubbel wel en kwam op 1-1. Met een 16-darter wist Chisnall te breaken en met een 13-darter werd de break verzilverd; 3-1. De laatste leg voor de pauze ging ook naar Engelsman die met een 126-finish 4-1 voorstond. Na de pauze hield ‘Chizzy’ zijn eigen leg met een 120-finish voor een 5-1 voorsprong. Hopp miste in zijn eigen leg 4 darts op de dubbel om in de wedstrijd te blijven, Chisnall gooide tops en plaatste zich daarmee gemakkelijk voor de tweede ronde; 6-1.

In de vijfde partij nam Dimitri van den Bergh het op tegen Jamie Lewis. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. Van den Bergh won zijn legs in 11 en 12 darts, Lewis won zijn legs in 16 en 11 darts. De laatste leg voor de pauze ging naar Lewis die daarmee brak. In de eerste leg na de pauze miste Van den Bergh 2 darts voor de rebreak, Lewis gooide tops voor een 4-2 voorsprong. Met een knappe 85-finish in 12 darts brak Lewis voor de tweede keer in de partij; 5-2. Lewis sloot de partij in stijl af, met een 107-finish versloeg hij Van den Bergh met 6-2. Van den Bergh eindigde op een gemiddelde van 105,21, Lewis noteerde zijn hoogste gemiddelde ooit op TV; 109,82.

In de zevende partij stond nog een mooie partij gepland in de hoofdstad van Oostenrijk, Daryl Gurney trof Steve Beaton in de eerste ronde. Beaton stond in zijn eigen leg na 15 darts op D10 te wachten, maar kreeg geen kans meer, met een 119-finish brak Gurney. In de tweede leg miste Beaton een 92-finish voor de rebreak, met een 48-finish verzilverde Gurney de break. Met een 11-darter plaatste Gurney de tweede break. In de vierde leg miste Beaton twee darts op D16 om terug te breaken, Gurney profiteerde wederom door 80 uit te gooien voor 4-0. De laatste leg voor de pauze ging ook naar ‘Superchin’ waardoor hij 5-0 voorstond. Met een 14-dart sloot Gurney de partij af, inclusief een gemiddelde van 102,48.

Uitslagen avondsessie:
Raymond Smith 6-3 Keegan Brown
Damon Heta 6-5 Maik Langendorf
Kyle Anderson 6-4 Ian White
Dave Chisnall 6-1 Max Hopp
Jamie Lewis 6-2 Dimitri Van den Bergh
Gerwyn Price 6-1 Royden Lam
Daryl Gurney 6-0 Steve Beaton
James Wade 6-3 Ross Smith

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.