Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Lewis wint in een marathonpartij van Gurney, Joyce en Chisnall winnen ook

De eerste 3 derde ronde partijen zijn afgelopen middag gespeeld. Ryan Joyce, Dave Chisnall en Jamie Lewis wisten te winnen en staan nu bij de laatste 16. Lees hier de wedstrijdverslagen terug. 

Ryan Joyce vs Alan Norris
De middag begon met de partij tussen Ryan Joyce en Alan Norris. Joyce begon de partij, maar zag Norris de eerste set erg snel pakken met een 15-darter en twee 12-darters. Joyce begon goed aan de tweede set, want met een 86-finish brak hij Norris. Vervolgens miste hij 3 darts om de break te verzilveren, Norris profiteerde en brak terug. Met een 16-darter hield Norris zijn eigen leg voor 2-1. In de vierde leg miste Joyce 5 darts op de dubbel, Norris gooide tops en pakte daarmee ook de tweede set. In de derde set kwam Joyce op een 2-0 voorsprong, maar Norris knok zich wederom terug tot 2-2. In de beslissende leg was het toch Joyce die met een 68-finish terug kwam tot 2-1 in sets. In de vierde set werd Norris in de eerste leg meteen gebroken met een 87-finish. Joyce verzilverde de break via D4. Norris hield vervolgens met een 76-finish zijn eigen leg. Met een 64-finish pakte ‘Relentless’ ook de vierde set en zo stond het 2-2 in sets. In de vijfde set gingen alle 5 legs met de darts mee, waardoor Joyce voor het eerste in de wedstrijd op voorsprong kwam met 3-2 in sets. In de zesde set wist Joyce met een 72-finish meteen te breaken, maar werd vervolgens meteen terug gebroken met een 12-darter. Met een 16-darter hield ‘Chuck’ vervolgens zijn eigen leg. Joyce miste een 84-finish op D11 om er 2-2 van te maken, Norris gooide het uit en maakte er 3-3 in sets van. Joyce begon de beslissende set goed met een 65-finish in zijn eigen leg. Met een 18-darter wist Joyce te breaken, maar een leg later brak Norris met een 13-darter terug. In de vierde leg gooide Norris in totaal 2 keer een triple 20, Joyce profiteerde en pakte via D18 een 4-3 overwinning in sets!

Dave Chisnall vs Kim Huybrechts
De tweede partij van de middag beloofde een mooie partij te worden tussen Dave Chisnall en Kim Huybrechts. In de eerste set gingen alle legs met de darts mee waardoor Chisnall de eerste set pakte. Huybrechts miste in zijn eigen leg in set 2 zeven darts op de dubbel, Chisnall profiteerde met een 62-finish. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Chisnall miste 5 setdarts, Huybrechts brak via D4 terug naar 2-2. In de beslissende leg was het Huybrechts die twee setdarts op tops miste, Chisnall gooide 110 uit en pakte daarmee ook de tweede set. De derde set was een erg goede set van de Engelsman. Met een 18,15 en 13-darter, inclusief een 105-finish, kwam hij op een 3-0 voorsprong. Ook de vierde set begon ‘Chizzy’ erg goed, met een 138-finish brak hij de Belg. Met een 13-darter wist Huybrechts meteen terug te breaken. Chisnall deed hetzelfde, want met een 13-darter kwam hij op matchpoint. Met een knappe 86-finish bracht de Engelsman de wedstrijd in het slot, 4-0 voor Chisnall.

Daryl Gurney vs Jamie Lewis
De laatste partij van de middag ging tussen de Noord-Ier Daryl Gurney en de Welshmen Jamie Lewis. De eerste 4 legs gingen met de darts mee in de eerste set. In de vijfde leg miste Gurney 2 setdarts, Lewis strafte het af en pakte via D8 de eerste set. Lewis begon zijn eigen set erg goed met 140,180 en een 96-finish in 11 darts. Gurney wist in zijn eigen leg 84 niet uit te gooien, Lewis gooide tops en brak naar 2-0. Met een 17-darter hield ‘Fireball’ zijn eigen leg en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong in sets. In de derde set gingen alle legs met de darts mee. In de beslissende leg miste Lewis 4 setdarts, via D4 pakte Gurney toch nog de set; 2-1. In de vierde set begon Lewis wederom erg sterk. Met twee 14-darters op een rij kwam Lewis op een 2-0 voorsprong. Met een knappe 65-finish brak Gurney terug naar 2-1. In de vierde leg miste ‘Superchin’ 3 darts voor 2-2, via D16 pakte Lewis de set en kwam op een 3-1 voorsprong in sets. In de eerste leg van de vijfde set miste Lewis een 123-finish op de bull voor de break, met een 160-finish hield Gurney zijn eigen leg. In de tweede leg miste Lewis een 60-finish om zijn eigen leg te houden, Gurney brak via tops naar 2-0. In de derde leg gooide de Noord-Ier 84 uit en pakte daarmee de vijfde set; 3-2. De eerste 2 legs van set 6 gingen met de darts mee. In de derde leg miste Lewis 2 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Via D16 wist Gurney te breaken naar 2-1. Lewis mist de single 12 voor een 119-finish om terug te breaken, Gurney gooide D16 en maakte daarmee 3-3 in sets. De beslissende set mocht Gurney beginnen. Met een 74-finish pakte Gurney weer eens de voorsprong in de partij, met Lewis wachtend op tops. In de tweede leg gooide Lewis een erg matige leg, waardoor Lewis via D8 brak naar 2-0. In de derde leg miste Gurney 1 matchdart op D16, Lewis bleef in de partij met een 53-finish en brak daarmee terug naar 2-1. Met een 13-darter hield Lewis zijn eigen leg en daardoor kwam er een tiebreak. In de vijfde leg miste Gurney 4 darts op de dubbel om op 3-2 te komen, nu kwam Lewis op een 3-2 voorsprong door het gooien van D10. Met een knappe 64-finish binnen 14 darts pakte de Welshmen alsnog de overwinning!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *