Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Adrian Lewis

Lewis, Wright en Price naar kwartfinales Masters!

Zaterdag wordt de tweede ronde van The Masters afgewerkt. In de avondsessie kwamen naast Michael van Gerwen ook Gerwyn Price, Peter Wright en Gary Anderson in actie.

Gary Anderson vs Adrian Lewis

Gary Anderson tegen Adrian Lewis beloofde vooral in ieder geval een snel potje te worden en dat werd het ook. Op hoog tempo vlogen we door de sessie heen en het niveau was ook nog goed. Lewis begon de wedstrijd wel veel sterker en wist hierdoor een break te forceren. Deze break gaf Lewis ook niet meer weg in de eerste sessie. Met een gemiddelde van 103.77 wint hij de eerste sessie, Lewis mag na de break ook nog eens beginnen; 3-2.

Adrian Lewis gaf vanavond een demonstratie weg en de finalist van de World Darts Championship kon geen antwoord geven. In de zevende leg miste Anderson drie pijlen op de dubbel om zijn leg te houden, hierdoor kwam hij ook op twee breaks achterstand. Lewis wist de triples nog steeds makkelijk te vinden en hij scoorde Anderson er zo uit. Het hoogtepunt van de sessie was de achtste leg waarin Lewis een 127-finish gooide voor een 12-darter. Lewis ging de break in met een voorsprong van 7-3 en twee breaks.

In de derde sessie zou Anderson dus een achterstand van drie breaks goed moeten maken. Gary Anderson begon wel geweldig aan deze sessie, hij begon de eerste leg gelijk met zes perfecte darts, de 9-darter gooide hij niet, maar de leg won hij wel. In de tweede leg wist hij ook de eerste break te plaatsen met een 80-finish en na het verzilveren van de break, stond het ook alweer 6-7. Anderson kon niet gelijk verder doordrukken. Lewis wist zijn eigen legs goed te houden en zette zich in de zestiende leg op matchpoint. In de zeventiende leg begon Anderson ook te rommelen op de dubbels en hier miste Lewis ook al twee matchdarts. Anderson won de leg alsnog en had de break nodig in de volgende leg. Anderson kreeg hier een pijltje voor op D20, hij miste en Lewis wist zijn vierde matchdart te benutten. Hij won de partij zo met 8-10.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Gary Andersen: 91.66 / 32%
Adrian Lewis: 99.07 / 50%

Peter Wright vs Simon Whitlock

Simon Whitlock en Peter Wright begonnen aan de tweede wedstrijd van de avond. Whitlock had de bull begonnen, mocht de partij beginnen en deed dat door zijn eigen leg in 16 darts te houden. In de tweede leg misten beide heren dubbels, maar was het Wright die via dubbel 1 op 1-1 kwam. Met een 84-finish in 11 darts kwam Whitlock opnieuw op voorsprong, voordat Wright met een 13-darter er 2-2 van maakte. In de laatste leg voor de pauze produceerde ‘Snakebite’ een 10-darter voor de break en een 3-2 voorsprong.

Na een korte pauze verzilverde Wright de break in 13 darts. Whitlock bleef goed aanhaken, met een 16-darter werd het 4-3. Met opnieuw een 13-darter bleef Wright zijn eigen leg houden, maar Whitlock deed hetzelfde met een 15-darter voor 5-4. De laatste leg voor de tweede pauze ging met een 102-finish in 12 darts naar Wright, waardoor ze gingen pauzeren met een 6-4 tussenstand.

Na de laatste pauze begon Whitlock erg goed, met een 11-darter kwam hij terug tot 6-5. In de twaalfde leg kreeg de Australiër kans op de rebreak, maar er werd twee keer gemist op dubbel 18. Hierdoor hield Wright zijn eigen leg via dubbel 4. Een leg later kreeg Wright de kans op de tweede break, maar nu miste hij twee pijlen op de dubbel en Whitlock profiteerde; 7-6. Een 13-darter voor Wright zorgde voor 8-6, waarna Whitlock met een 66-finish er 8-7 van maakte. Leg 16 en 17 gingen ook met de darts mee, waardoor het 9-8 werd. In leg 18 kreeg ‘The Wizard’ opnieuw pijlen voor de rebreak, opnieuw miste hij. Een knappe 64-finish zorgde voor een 10-8 overwinning voor de nummer drie van de wereld!

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Peter Wright: 101,52 / 45,45%
Simon Whitlock: 105,9 / 40%

Gerwyn Price vs Joe Cullen

De nieuwe nummer 1 van de wereld en regerend wereldkampioen Gerwyn Price mocht de derde partij van de avond beginnen. Dit deed de Welshman sterk door te beginnen met een 13-darter, terwijl ook Cullen zijn daaropvolgende leg wist te behouden met een 15-darter. De eerste sessie zou überhaupt geen breaks opleveren, want na een fraaie 132 finish van Price, een 14-darter van Cullen en ook een 14-darter van Price, ging de eerste sessie met 3-2 naar ‘The Iceman’.

Nadat Cullen de dubbel 11 had gemist vanaf 124, leverde de zesde leg de eerste break op. Price profiteerde door 92 uit te gooien en verzilverde de break met een 11-darter. Price had de goede afstand duidelijk gevonden, want met weer een 11-darter zorgde Price voor nog een break voorsprong. Ook deze break werd verzilverd door de derde 11-darter op rij van Price. Cullen deed nog wel iets terug met een 85 finish, maar Price leek het gaatje te hebben geslagen: 7-3.

Ondanks 5 kansen om terug te breken voor Cullen, ging de elfde leg naar Price, die de dubbel 5 wist te raken. Met een 14-darter ging ook leg 12 naar Price en kwam de Welshman op matchpoint. Cullen kwam niet verder terug in de wedstrijd en met een 18-darter zorgde Gerwyn Price voor de 10-3 overwinning.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Gerwyn Price: 105,79 / 45%
Joe Cullen: 92,56 / 30%


Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *