Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lihao Wen

Lihao Wen wint China Qualifier en debuteert op WK

Afgelopen middag werd in China de Chinese Qualifier gespeeld voor het PDC WK van dit jaar. In totaal had PDC China 8 spelers uitgenodigd op basis van hun resultaten het afgelopen jaar. Uiteindelijk wist Lihao Wen al zijn wedstrijden te winnen en plaatste zich zo voor het PDC WK.

Veel grote favorieten waren dit jaar niet aanwezig op het kwalificatietoernooi. Zo werden spelers als Xiaochen Zong, Chengan Liu, Wenqing Liu en Yuanjun Liu als grote favorieten gezien maar vanwege de reisrestricties in het land namen ze geen risico.

Lihao Wen begon het toernooi met een lastige wedstrijd tegen één van de Chinese World Cup deelnemers van dit jaar, Jianfeng Lu. Wen wist de eerste set met 3-1 te winnen waarin Lu veel dubbels miste. In de tweede set ging het beter met Lu en pakte zo de tweede set met 3-1 in legs. In een beslissende set bleek Wen toch net iets te sterk en won zo de wedstrijd met 2-1 in sets.

In de halve finales was de runner-up van de Online Premier League, Xicheng Han de tegenstander. Han begon sterk aan de partij, ondanks een 13- en 14-darter van Wen was het Han die de eerste set met 3-2 in legs pakte. Ook de tweede set ging tot een beslissende leg, waarin Wen met een magistrale 155-finish op gelijke hoogte kwam. In de derde set leek alle legs met de darts mee te gaan, maar daar stook Wen een stokje voor. In de vijfde leg produceerde hij een 14-darter en pakte zo de voorsprong. Dat goede gevoel hield Wen vast en zorgde met een 72- en een 106-finish ervoor dat hij met 3-1 in sets de finale bereikte.

In de finale was Bin Zheng de tegenstander. Zheng won eerder van Pengyu Sun (2-0) en Di Zhaung (3-1). In de finale begon Zheng sterk door de eerste set met 3-2 in legs te winnen en een gemiddelde van 87. Daarna ging het ook snel bergafwaarts met de ervaren Chinees. In set 2 en 3 won Zheng geen leg. Wen won twee keer met 3-0 en pakte zo een 2-1 voorsprong in sets. In de vierde set pakte Wen ook de eerste twee legs, voordat Zheng met een 16-darter terug kwam tot 2-1. Een leg later pakte Wen ook de vierde set, dankzij een 103-finish. Na een korte pauze wist Zheng zijn niveau van de eerste set niet meer terug te vinden. Hierdoor won de 38-jarige Chinees ook de laatste set met 3-0 en kwalificeerde zich zo voor het eerst voor het PDC WK!

Het is niet de eerste keer dat Lihao Wen op een PDC-toernooi zal spelen. In 2016 en 2018 kwalificeerde hij zich voor de Shanghai Darts Masters waar Raymond van Barneveld (6-2) en Michael van Gerwen (6-1) te sterk waren.

Uitslagen

Kwartfinales
Lihao Wen 2-1 (3-1,1-3,3-1) Jianfeng Lu
Xicheng Han 2-0 (3-0,3-0) Lei Geng
Di Zhuang 2-0 (3-1,3-2) Wenge Xie
Bin Zheng 2-0 (3-1,3-1) Pengyu Sun

Halve finales
Lihao Wen 3-1 (2-3,3-2,3-2,3-1) Xicheng Han
Bin Zheng 3-1 (3-0,3-0,2,3,3-1) Di Zhuang

Finale
Lihao Wen 4-1 (2-3,3-0,3-0,3-1,3-0) Bin Zheng

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *