Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lihao Wen

Lihao Wen wint speelronde 1 van nieuwe Chinese Premier League

Afgelopen maandag is de nieuwe versie van de Chinese Premier League van start gegaan. In hetzelfde format als de PDC Premier League greep Lihao Wen de eerste dagtitel. Lees hier meer.

Net als de afgelopen Premier League van de PDC wordt er bij de Chinese Premier League elke maandag een mini-competitie afgewerkt met kwartfinales, halve finales en de finale. Voor elke overwinning worden er punten verdiend. In totaal nemen 9 spelers deel aan de Chinese Premier League, elke week heeft een verschillende speler een vrije speelronde. Na 9 speelrondes kwalificeert de top 4 van de ranking zich voor de play-offs (18 september), waar de winnaar uiteindelijk een ticket voor het PDC WK verdient.

Lihao Wen was afgelopen maandag succesvol in de eerste speelronde. Na overwinningen op Xicheng Han (5-1) en Xiaochen Zong (5-2) was Wen in de finale met 5-4 te sterk voor Chengan Liu. Wen begon scherp aan de finale door met een 84-finish in 12 darts zijn eigen leg te houden. Liu antwoordde goed, want met een 17- en 14-darter pakte de Chinees de voorsprong. De break werd echter niet verzilverd, Wen brak in 21 darts terug naar 2-2. Vervolgens gingen de resterende legs allemaal met de darts mee. In de negende en beslissende leg produceerde Wen een 81-finish voor een 15-darter en werd zo de eerste winnaar in de Chinese Premier League.

Uitslagen

Kwartfinales
Xiaochen Zong 5-0 Yin Deng
Lihao Wen 5-1 Xicheng Han
Chengan Liu 5-0 Weihong Li
Bin Zheng 5-2 Wenge Xie

Halve finales
Lihao Wen 5-2 Xiaochen Zong
Chengan Liu 5-3 Bin Zheng

Finale
Lihao Wen 5-4 Chengan Liu

Order of Merit

  1. Lihao Wen 5 (+8)
  2. Chengan Liu 3 (+7)
  3. Xiaochen Zong 2 (+2)
  4. Bin Zheng 2 (+1)
  5. Zhiwei Lin 0 (0)
  6. Wenge Xie 0 (-3)
  7. Xicheng Han 0 (-4)
  8. Yin Deng 0 (-5)
  9. Weihong Li 0 (-5)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *