Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Lim revancheert zich en wint Asian Tour 2

Na op zaterdag nog de finale te hebben verloren van Royden Lam was het op dag 2 van de Asian Tour wel raak voor Paul Lim. De Singaporees was heer en meester in Zuid Korea en zet een eerste stap richting het WK. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
De halve finalisten van Asian Tour 2 waren Paul Lim, Lourence Ilagan, Kai Fan Leung en Yuya Higuchi. De eerste twee deden dit op dag 1 ook al, en ook toen stonden ze tegenover elkaar. Lim rekende vandaag achtereenvolgens af met Kamarudin Ahmad (5-1), Keith Wong (5-0), Min Seok Choi (5-0 met een gemiddelde van 108.9), Gan Erdene Sharavsambuu (5-0) en Wereldkampioen bij de vrouwen Mikuru Suzuki (5-4). Suzuki miste hierin twee matchdarts. Ilagan versloeg op zijn weg naar de halve finale Hugo Leung, Seong Chul Kwon, Woong Hee Han, Hee Kwang Cho (alle vier 5-0) en Jin Ho Song.

Kai Fan Leung haalde op dag 1 de kwartfinale, nu was hij al een ronde verder. Dit gebeurde met overwinningen op Kyung Ryul Lee (5-1), Noel Malicdem (5-1), Hyun Jun Son (5-3), Arashi Matsumoto (5-3) en Michael Viola (5-0). Zijn tegenstander, Yuya Higuchi, worstelde zich langs Geun Woo Park (5-1), Jong Hyuk Kim (5-0), Joey Tam (5-2), Xiaochen Zong (5-3), Haruki Muramatsu (5-4) en Christian Perez (5-3).

Halve Finales
De eerste halve finale was een rematch van de halve finale van dag 1, met uiteindelijk ook dezelfde uitkomst. Lim begon met een 14-darter en brak meteen in 18 pijlen. Ilagan produceerde vervolgens een 12-darter om weer terug te breaken, maar een 14-darter leverde Lim weer de leg van Ilagan op. Beide mannen braken elkaar daarna meteen nog een keer. Bij 4-2 miste Ilagan een aantal pijlen om nog een leg te pakken, waarna Lim vanaf 8 de finale wist te bereiken, voor de tweede dag op rij.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Paul Lim: 94,8 / 42%
Lourence Ilagan: 91,8 / 25%

De tweede halve finale ging tussen Kai Fan Leung en Yuya Higuchi. Leung maakte, net als op dag 1, veel indruk en was ook in deze partij duidelijk de baas. Higuchi mocht beginnen, maar het was Leung die meteen leg 1 pakte met 17 pijlen. De volgende drie legs gingen ook allemaal in 17 legs en ook allemaal naar Leung. Higuchi mocht daarna nog 1 leg pakken, waarna Leung er in leg 6 een einde aan maakte, 5-1.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kai Fan Leung: 83,6 / 63%
Yuya Higuchi: 87,4 / 13%

Finale
Paul Lim en Kai Fan Leung mochten zo de finale van Asian Tour 2 gaan spelen. Het was Lim die de bull won en zo als eerste mocht gaan gooien. Leung pakte echter leg 1. Lim miste dubbel 11 vanaf 102, waarna Leung dubbel 9 gooide. Vanaf 90 verzilverde de man uit Hongkong de break. Daarna was het woord toch aan Lim. Hij hield zijn eigen leg in 17 pijlen, waarna hij de break plaatste in 13 pijlen. Twee 17-darters leverden hem zelfs de 4-2 voorsprong op. In leg 7 kreeg Leung meerdere pijlen om op 4-3 te komen, maar hij kon de leg niet pakken. Hierdoor was het Lim die vanaf dubbel 10 zijn eerste Asian Tour titel van het jaar pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Paul Lim: 90,0 / 33%
Kai Fan Leung: 81,7 / 25%

Verrassingen
Seigo Asada en Noel Malicdem, beide sterk op het WK, konden het in het eerste weekend van de Asian Tour nog niet laten zien. Asada ging op dag twee bij de laatste 32 onderuit tegen Alexis Toylo, Malicdem verloor al bij de laatste 64 van Kai Fan Leung. Mikuru Suzuki was de positieve verrassing, zij moest pas in de kwartfinale het hoofd buigen in een beslissende leg tegen Paul Lim.

Order of Merit
Paul Lim, twee dagen geleden 65 geworden, gaat na het eerste van 6 weekende ruim aan kop. Het WK 2020 is het doel. Asada en Malicdem hebben werk te doen.

 

Image courtesy of FOTO: PDC ASIA
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *