Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
van barneveld

Lisa Ashton kroont zich tot winnaar World Trophy 2019

De 16 deelnemers aan het damestoernooi wilde allen één ding: een finaleplaats op de World Trophy. Aan het einde van het weekend lukte het voor 2 dames. Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova.

Dat Lisa Ashton in de finale staat, kan bijna geen verrassing zijn. Ze is de nummer 1 van de BDO en viervoudig wereldkampioen. De Engelse won in de halve-finale van Aileen de Graaf. Anastasia Dobromyslova uit Rusland, wonend in Engeland, won zonder echte tegenstand in de halve-finale van Lorraine Winstanley.

De eerste leg ging, ondanks druk van Ashton, gewoon met de pijlen mee en dus mocht Dobromyslova de wedstrijd openen met haar eerste legwinst (1-0). Dobromyslova wist ook de leg hierna binnen te slepen. Een misser op de dubbel van Ashton, zorgde voor de break van de Russin via tops (2-0). In de leg hierna een opmerkelijk moment. Lisa Ashton gooide een 180’er, haar laatste pijl viel er bijna uit, maar de mastercaller riep een 135 score. Ondanks dat wist Ashton alsnog de leg te pakken (2-1).

Lisa Ashton kwam steeds meer in de wedstrijd en wist de Russin te breaken (2-2). Een gelijke score was een feit. Dobromyslova kon het niveau van Ashton moeilijk bijbenen. Met ruime voorsprong pakte de Engelse haar eigen leg (3-2). Dobromyslova gaf niet op en kreeg kansen in haar eigen leg om gelijk te maken, maar dit deed ze niet. Ashton antwoordde direct door haar dubbel wel uit te gooien (4-2). Was dit het sleutelmoment van de wedstrijd?

Het antwoord is ja. Door een 88-finish stond Ashton 1 leg van de winst af (5-2). Anastasia Dobromyslova kon vooral met scoren niet meer bijbenen. Via een fantastische wegzetbeurt kon Ashton afwachten op dubbel 8 in de leg van de Russin, en ze raakte hem (6-2). Lisa Ashton kroont zich voor de derde keer als winnaar van de BDO World Trophy bij de vrouwen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *