Fallon Sherrock

Lisa Ashton pakt twee titels, Sherrock naar Grand Slam

Zondag werden de volgende drie Women Series gespeeld in Milton Keynes. Na 12 toernooien plaatst de top 2 zich voor het PDC WK van 2022. Na twee titels op de zaterdag wist Fallon Sherrock was het zondag tijd voor Lisa Ashton om te gaan vlammen. Ashton won twee titels, maar moest het laatst toernooi aan Sherrock laten waarmee ze zich kwalificeert voor de Grand Slam of Darts. Lees hier meer.

Women Series 4

Women Series 4 begon zondagochtend om 11:00 uur Nederlandse tijd met 65 speelsters. Op dag één wisten vooral Fallon Sherrock, Lisa Ashton en Deta Hedman uit te blinken en gingen daar mee door bij het eerste toernooi op zondag. Corrine Hammond bereikte zaterdag in het tweede toernooi de finale, maar moest zondagmiddag genoegen nemen met de tweede ronde. Ze werd daarin voor de derde keer dit weekend verslagen door Sherrock; 4-0. Sherrock behaalde net als Ashton en Hedman de halve finales. De andere halve finalist was de tienvoudig BDO-wereldkampioen Trina Gulliver. Sherrock had weinig problemen met Gulliver, ze won met 5-0 en bereikte haar derde finale van het weekend. Hierin nam ze het op tegen Lisa Ashton, zij versloeg Deta Hedman met duidelijke cijfers; 5-1.

Lisa Ashton heeft een goed record in de wedstrijden tegen Fallon Sherrock, ze verloor slechts één wedstrijd in de laatste 17 ontmoetingen met Sherrock. Tijdens het eerste toernooi was ze met 4-0 te sterk. In de finale gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg werd de eerste break geplaatst door Ashton met een 11-darter. Sherrock kreeg een leg later meteen de kans op de rebreak, maar miste 3 pijlen op de dubbel, waardoor Ashton in 17 darts toch de break verzilverde voor een 3-1 voorsprong. Sherrock antwoordde daarna wel goed, want met een 15- en een 16-darter kwam ze weer op gelijke hoogte. Een 72-finish zorgde ervoor dat ‘The Queen of the Palace’ als eerste op matchpoint kwam. Het eerste matchdart kreeg ze al in leg 8, maar dubbel 16 werd gemist. Ashton profiteerde en maakte er via dubbel 8 4-4 van. Een goede beslissende leg volgde van beide dames, maar het was uiteindelijk toch Ashton die met een 80-finish haar tweede titel van het weekend pakte.

Women Series 5

Rond 14:30 uur Nederlandse tijd begon het tweede toernooi van de dag met opnieuw 65 speelsters. In de begin rondes waren er weinig verrassingen, al had Lisa Ashton het in de eerste twee rondes erg lastig. Ze versloeg Rachel Brooks en Rhian O’Sullivan beide in een allesbeslissende leg, Brooks kreeg zelfs matchdarts. Corrine Hammond werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Deta Hedman met 4-1. Hedman en Ashton kwamen elkaar in de kwartfinales opnieuw tegen, en weer was Ashton de sterkste. Dit keer won ze met met 4-1, inclusief een gemiddelde van 104. De vorm zette ze door naar de halve finales, want met een gemiddelde van 102 werd Anastasia Dobromyslova met 5-0 verslagen. Net als in het eerste toernooi van de dag was Fallon Sherrock opnieuw de tegenstander in de finale, zij had in de halve finales weinig moeite met Lorraine Hyde; 5-1.

Lisa Ashton begon de finale, maar leverde haar eigen leg meteen in. Fallon Sherrock produceerde een knappe 81-finish via de bull. Een leg later stelde Ashton meteen de zaken op orde met een 17-darter voor de rebreak en kwam met een 118-finish op voorsprong; 2-1. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee, voor een 3-2 tussenstand. In leg 6 plaatste Ashton opnieuw een break, met een 94-finish kwam ze op matchpoint. Sherrock kon die break niet meer herstellen, Ashton pakte met een 16-darter haar tweede titel van de dag en nam daarmee de koppositie weer over. Met nog één toernooi te gaan, zou het eerste Grand Slam of Darts ticket tussen beide finalisten gaan.

Women Series 6

Rond 18:00 uur Nederlandse tijd begon het laatste toernooi van het weekend met 60 speelsters in actie. Dit keer stonden bij de laatste Fallon Sherrock en Deta Hedman tegen over elkaar. Sherrock liet er geen gras over groeien en whitewashte haar landgenoot. Sherrock stoomde vervolgens door naar haar vijfde finale op een rij dit weekend. Naast de overwinning op Hedman was ze ook te sterk voor Jo Clements (4-2) en Mikuru Suzuki (5-2). Het kon ook niet anders dat ze het in deze finale mocht gaan opnemen tegen haar grote concurrent Lisa Ashton. Op weg naar de finale werden o.a. Roz Bulmer (4-0), Anastasia Dobromyslova (4-1) en Laura Turner (5-2) verslagen.

Alle drie finales op de zondag ging dus tussen Fallon Sherrock en Lisa Ashton. De winnaar van het zesde toernooi zou koploper worden en zou daarmee ook een Grand Slam of Darts ticket pakken. Het moest een spannende finale gaan worden, maar dat werd het niet. Vanaf het begin af aan, zat Ashton niet in de wedstrijd. Sherrock begon de finale erg goed door de eerste twee legs met finishes van 85 en 121 te pakken. In de derde leg kreeg Ashton de kans om terug te breaken, maar miste. Hierdoor hield Sherrock in 17 darts haar eigen leg. In de vierde leg produceerde Sherrock een maximale score en brak voor de tweede keer in de wedstrijd; 4-0. Een leg later maakte ‘The Queen of the Palace’ het zorgvuldig af. Via dubbel 4 won ze de finale met 5-0 en pakte daarmee haar derde titel van het weekend.

Order of Merit

Na 6 toernooien leidt Fallon Sherrock de Women’s Series Order of Merit door drie van de zes toernooien te winnen. Hiermee pakte ze ook het eerste Grand Slam of Darts ticket, waar ze haar debuut zal gaan maken. Lisa Ashton staat op een tweede plaats, met 350 pond achter op Sherrock en 2950 pond voor op Deta Hedman. De top twee na het tweede weekend zien we terug op het WK eind dit jaar. Het tweede en laatste weekend van de Women’s Series met 6 toernooien wordt gespeeld in het weekend van 23 en 24 oktober.