Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler

Littler met tweede titel meteen dominant op Development Tour

Luke Littler heeft bij zijn debuut-weekend op de Development Tour niks heel gelaten van de rest van het veld. Op de zondag greep hij meteen zijn tweede titel.

Twee van de eerste vier titels op de Development Tour 2023 werden gewonnen door spelers met een tourkaart, maar tijdens het vijfde toernooi van het weekend waren deze spelers bijna onzichtbaar. Slechts drie haalden de kwartfinale: Nathan Rafferty, Jurjen van der Velde en Gian van Veen. Twee rondes later waren ze echter alle drie uitgeschakeld. Wessel Nijman, die een sterk weekend kent, kon al veel eerder naar huis. Bij de laatste 128 moest hij zijn meerdere erkennen in Keenan Thomas (4-2).

Luke Littler liet zich wel wéér zien. ‘The Nuke’ haalde in alle vijf toernooien minstens de kwartfinale, vandaag stootte hij door naar zijn derde finale. Onderweg versloeg hij met Owen Roelofs (4-2), Bradley Brooks (4-2) en Jurjen van der Velde (4-3) drie tourkaarthouders. Kevin Troppmann was de andere finalist. Als derde Duister bereikte hij de laatste twee dit weekend. Zijn sterkste prestatie op weg naar de eindstrijd was het verslaan van Gian van Veen in de kwartfinale, 5-3. In de finale leek hij ook op weg naar een stunt. Troppmann kwam met 3-1 voor, maar zag Littler alsnog snel langszij komen. De 16-jarige ging erop en erover en greep zijn tweede titel van het weekend: 5-3.

Nederlanders

Gian van Veen noteerde na zijn titel tijdens toernooi vier nog een sterk resultaat. De kersverse tourkaarthouder bereikte de kwartfinale, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Kevin Troppmann. Bradly Roes, Jurjen van der Velde en Youri Brouwer bereikten de laatste 16, terwijl voor Moreno Blom de laatste 32 het eindstation was.

Stand Development Tour

  1. Luke Littler 7000
  2. Dylan Slevin 3175
  3. Gian van Veen 3150
  4. Christopher Toonders 2575
  5. Nathan Rafferty 2000
  6. Wessel Nijman 1775
  7. Owen Bates 1700
  8. Kevin Troppmann 1500
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *