Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Littler

Littler sluit weekend af met vierde Development Tour-titel

Luke Littler blijft maar winnen op de jeugdtour van de PDC. Nadat hij vrijdag al een toernooi wist te winnen, deed hij dat opnieuw op de vrijdagmiddag. In de finale rekende hij af met Gian van Veen. Lees hier meer.

Luke Littler en Gian van Veen wonnen dit weekend al één titel en stonden in het laatste toernooi van het weekend tegenover elkaar in de finale. Het was de Nederlander die veel beter begon in de finale, Littler had moeite met het vinden van de triples waardoor Van Veen op een 3-0 voorsprong kwam. Nadat beide heren hun eigen leg hielden, wist Littler in de zevende leg toch terug te breken. Hij hield vervolgens ook zijn eigen leg via dubbel 6 en dwong zo een beslissende leg af. Beide heren kregen allebei een matchdarts, maar uiteindelijk was het Littler die via dubbel 8 de comeback compleet maakte en zijn vierde Development Tour-titel op zijn naam schreef!

Naast de titel produceerde de 16-jarige Engelsman een gemiddelde van 115 in één van zijn wedstrijden en noteerde daarnaast ook nog een 9-darter!

Nederlanders Wessel Nijman en Jamai van den Herik presteerden ook goed in Leicester, beide spelers haalden de halve finales. Van den Herik versloeg in de kwartfinales knap Nathan Rafferty, terwijl Nijman terug kwam van een 4-1 achterstand om met finishes van 108 en 109 met 5-4 te winnen van Christopher Toonders.

Uitslagen

Kwartfinales
Jamai van den Herik 5-3 Nathan Rafferty
Luke Littler 5-2 Owen Bates
Gian van Veen 5-2 Cameron Crabtree
Wessel Nijman 5-4 Christopher Toonders

Halve finales
Luke Littler 5-2 Jamai van den Herik
Gian van Veen 5-2 Wessel Nijman

Finale
Luke Littler 5-4 Gian van Veen

Stand Development Tour

  1. Gian van Veen 17500
  2. Luke Littler 15975
  3. Wessel Nijman 12750
  4. Nathan Rafferty 9425
  5. Dylan Slevin 7225
  6. Bradley Brooks 7000
  7. Jurjen van der Velde 6750
  8. Bradly Roes 6650
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *