Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - PDC World Championship 2024

Loting Dutch Darts Masters: Van Duijvenbode-Littler, Van Barneveld-Cross

Donderdagavond is in Den Bosch de loting gedaan voor de Dutch Darts Masters. Er zullen een aantal interessante partijen voorgeschoteld worden op vrijdagavond. Lees hier meer.

Op 26 en 27 januari wordt in de Maaspoort in Den Bosch de TOTO Dutch Darts Masters georganiseerd. Acht PDC-topspelers, waaronder Michael van Gerwen, treffen zeven Nederlanders en één Belg.

De loting heeft uitgewezen dat de kersverse winnaar van de Bahrain Darts Masters, Luke Littler, het in de eerste ronde mag gaan opnemen tegen Dirk van Duijvenbode. Michael van Gerwen treft zijn goede vriend Vincent van der Voort in de eerste ronde, terwijl titelverdediger Dimitri van den Bergh de nummer 4 geplaatste Gerwyn Price heeft geloot.

Wereldkampioen Luke Humphries mag het gaan opnemen tegen Jermaine Wattimena. Kevin Doets, die op het afgelopen WK nog dichtbij een grote stunt was, maakt zijn debuut tegen tweevoudig wereldkampioen Peter Wright. Gian van Veen is de andere Nederlandse debutant die vrijdagavond mag gaan aantreden, hij treft Michael Smith.

Raymond van Barneveld hoopt om voor eigen publiek weer te kunnen vlammen. Hiervoor zal hij in de eerste ronde voorbij Rob Cross zien te komen. Danny Noppert, die een slecht WK kende, treft in de openingsronde Nathan Aspinall.

De winnaar zal zaterdagavond de Toon Greebe Trophy in ontvangst nemen. Greebe, die in Den Bosch woonde, overleed afgelopen oktober op 35-jarige leeftijd na gezondheidsproblemen. PDC Chief Executive Matt Porter liet het volgende weten: “Toon was een zeer populaire speler en ik weet dat hij door veel mensen wordt gemist. Het is passend dat we ter nagedachtenis hem dit weekend in zijn geboortestad kunnen eren met de introductie van de Toon Greebe Trophy voor de TOTO Dutch Darts Masters.”

Bekijk hieronder de complete loting.

Luke Littler (1) vs Dirk van Duijvenbode
Luke Humphries vs Jermaine Wattimena
Gerwyn Price (4) vs Dimitri van den Bergh
Peter Wright vs Kevin Doets
Michael van Gerwen (2) vs Vincent van der Voort
Rob Cross vs Raymond van Barneveld
Michael Smith (3) vs Gian van Veen
Nathan Aspinall vs Danny Noppert

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *