Zoek
Vincent van der Voort

Loting EK: Van Gerwen-Dobey, Van der Voort-Heta

Na 22 gespeelde Euro Tours hebben de beste 32 spelers van de European Tour zich geplaatst voor het EK eind oktober. Vier Nederlanders mogen gaan strijden om de titel. Lees hier meer.

In het weekend van 27 t/m 30 oktober wordt het European Championship afgewerkt in de Duitse stad Dortmund. Vorig jaar won Rob Cross voor de tweede keer deze titel door met 11-8 af te rekenen met Michael van Gerwen in de finale.

De regerend Premier League, World Matchplay en World Grand Prix-kampioen Michael van Gerwen start het EK met een wedstrijd tegen Chris Dobey. Op de World Grand Prix troffen de heren elkaar ook al, toen won Van Gerwen met 3-1 in sets. Danny Noppert, die twee finales behaalde op de Euro Tour dit jaar, mag het in de eerste ronde opnemen tegen Andrew Gilding.

Dirk van Duijvenbode treft Madars Razma in de eerste ronde, terwijl Vincent van der Voort in de eerste ronde af moet rekenen met de kersverse Gibraltar Darts Trophy kampioen Damon Heta.

Andere interessante partijen in de eerste ronde zijn Humphries-Ratajski, Aspinall-Rock, Cross-Wade, Chisnall-Bunting en Van den Bergh-Gurney.