Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Peter Wright

Loting EK: Van Gerwen tegen Krcmar, Noppert-Ratajski

Na afloop van het tweede Euro Tour evenement van het jaar, de Gibraltar Darts Trophy, is de loting bekend gemaakt van de European Championship van volgende maand. Er zullen veel verrassende spelers in actie komen. Lees hier meer over de loting.

Van 14 t/m 17 oktober staat de European Championship op het programma in Salzburg. De top 32 van de Euro Tour Order of Merit na het tweede toernooi hebben zich gekwalificeerd. Michael van Gerwen en Danny Noppert zullen de Nederlandse eer hoog moeten houden. Van Gerwen treft in de eerste ronde de debuterende Kroaat Boris Krcmar, terwijl Noppert het op mag nemen tegen de Pool Krzysztof Ratajski.

De regerend European Championship kampioen Peter Wright opent het toernooi tegen Florian Hempel, die in zijn eerste jaar als tourkaarthouder zijn debuut mag gaan maken. De nummer één geplaatste Gerwyn Price begint in Salzburg tegen Ritchie Edhouse. Andere interessante partijen in de eerste ronde zijn Smith-Searle, Aspinall-King, Heta-Clemens, Dolan-Huybrechts en Humphries-Rydz.

Er zullen dit jaar veel spelers hun debuut gaan maken op het EK, omdat er slechts twee toernooien gespeeld zijn en sommige spelers slechts één wedstrijd hoefden te winnen om zich te kwalificeren. In totaal zijn er 14 debutanten waaronder Luke Humphries, Damon Heta, Ryan Searle, Callan Rydz en de talentvolle tieners Adam Gawlas, Keane Barry en Lewis Williams. Spelers die we niet op het EK zien zijn Dimitri van den Bergh, Dave Chisnall en Jonny Clayton.

Bekijk hieronder de complete loting.

Gerwyn Price (1) vs Ritchie Edhouse (32)
Adam Gawlas (16) vs Joe Murnan (17)
Michael van Gerwen (8) vs Boris Krcmar (25)
James Wade (9) vs Adam Smith-Neale (24)
Michael Smith (4) vs Ryan Searle (29)
Krzysztof Ratajski (13) vs Danny Noppert (20)
Nathan Aspinall (5) vs Mervyn King (28)
Damon Heta (12) vs Gabriel Clemens (21)
Mensur Suljovic (2) vs Adam Hunt (31)
Peter Wright (15) vs Florian Hempel (18)
Simon Whitlock (7) vs William Borland (26)
Joe Cullen (10) vs Ted Evetts (23)
Brendan Dolan (3) vs Kim Huybrechts (30)
Rob Cross (14) vs Keane Barry (19)
Jose de Sousa (6) vs Lewis Williams (27)
Luke Humphries (11) vs Callan Rydz (22)

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *