Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Loting WDF EK Jeugd bekend

Afgelopen middag is de loting bekend gemaakt voor de WDF Europe Cup Youth in Turkije. In dit artikel lopen we de poules door waarin de Nederlanders zitten. Lees hier meer. 

Meisjes
Voor Nederland komen bij de meisjes Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde in actie. Rietbergen speelt in haar poule tegen Tamara Kovacs, Anna Votavová, Shannon Reeves en Melisa Mukaddes Dogan. Van der Velde begint haar EK debuut in een poule samen met Hatice Sinem Sengul, Christina Schuler, Chloe O’Brien en Denisa Feklova.

Naast het singletoernooi spelen de meisjes ook een koppeltoernooi. Het Nederlandse koppel vormt een poule samen met Schuler/Atas, Sengul/Dogan, Sheldon/Byrne en Kovacs/Laczi.

Jongens
Het Nederlandse jongensteam bestaat uit Jurjen van der Velde, Danny Jansen, Luke van der Kwast en Marcel Bus. Van der Velde begint als titelverdediger in het singletoernooi in een poule met Justin Hewitt en Julian Fischer. Jansen maakt zijn EK debuut in een poule met Sebastian Bech, Paul Freysinger en Tómas Breki Bjarnason. Bus gaat voor de tweede keer op rij meespelen op het EK Jeugd. Dit jaar zit hij in een poule samen met Vilem Sedivy en Barnabas Nagy. Van der Kwast gaat net als Jansen zijn debuut maken op het EK. Van der Kwast vormt een poule samen met Mitchell McCarthy en Taylor Smoldon.

De jongens spelen net als de meisjes ook een koppeltoernooi. Van der Velde en Van der Kwast vormen een koppel en Bus en Jansen zullen ook gaan koppelen. Van der Velde/Van der Kwast spelen in de poule tegen Galliano/Chipol en Mitchell/Gallazzi. Jansen/Bus treffen een enorme zware poule, maar toch een poule waarin er kansen liggen. De Nederlanders treffen Kay/Phillips, de titelverdigers Barry/Heffernan en Ortner/Hwizda.

Als laatst spelen de jongens ook nog een teamtoernooi. De Nederlandse jongens nemen het in de poule op tegen Wales en Oostenrijk.

Bekijk hieronder alle lotingen:
Meisjes singles – poules
Meisjes koppels – poules
Jongens singles – poules
Jongens koppels – poules
Jongens team – poules

Darts Actueel zal u van 10-14 juli op de hoogte houden van alle actualiteiten in Turkije! 

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *