Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
WDF World Cup 2019

Loting WDF Europe Cup bekend gemaakt

Woensdagavond heeft de WDF de loting bekend gemaakt voor de WDF Europe Cup dat van 28 september t/m 1 oktober op het programma staat in Spanje. Lees hier meer over de loting voor de Nederlanders.

Heren

Het Nederlandse herenteam bestaat uit Jelle Klaasen, Dennie Olde Kalter, Wesley Plaisier en Danny van Trijp. De heren zullen deelnemen in het singlestoernooi, het koppeltoernooi en het teamtoernooi. De loting voor de singles en koppels zijn voltrokken, de loting voor het teamtoernooi wordt gedaan tijdens de openingsceremonie.

Singles

Van Trijp en Plaisier starten in de eerste ronde, terwijl Klaasen en Olde Kalter een bye hebben in ronde één. Van Trijp speelt in de eerste ronde tegen Justin Hewitt uit Gibraltar. Plaisier kent een lastige openingsronde, hij treft de Hongaar Gábor Tákacs.

Klaasen opent het WDF EK tegen de Luxemburger Tom Becker in de tweede ronde. In dezelfde ronde speelt Olde Kalter tegen Mohamed Gharib uit Egypte.

L256: Danny van Trijp vs Justin Hewitt
L256: Wesley Plaisier vs Gábor Tákacs
L128: Jelle Klaasen vs Tom Becker
L128: Dennie Olde Kalter vs Mohamed Gharib

Bekijk hier de complete loting.

Koppels

Klaasen en Van Trijp vormen een koppel en hetzelfde geldt voor Plaisier en Olde Kalter. Klaasen en Van Trijp starten in de eerste ronde tegen een Hongaars koppel; Patrick Kovacs en Jozsef Rucska. Plaisier en Olde Kalter mogen de eerste ronde overslaan en treffen in ronde twee een Fins (Keskinarkaus/Harju) of Iers (Teehan/Cullen) koppel.

L128: Klaasen/Van Trijp vs Kovacs/Rucska
L64: Plaisier/Olde Kalter vs Keskinarkaus/Harju of Teehan/Cullen

Bekijk hier de complete loting.

Dames

Het Nederlands damesteam bestaat dit jaar uit Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven en Lerena Rietbergen. De dames zullen deelnemen in het singlestoernooi, het koppeltoernooi en het teamtoernooi. De loting voor de singles en koppels zijn voltrokken, de loting voor het teamtoernooi wordt gedaan tijdens de openingsceremonie.

Singles

Drie van de vier dames mogen de eerste ronde overslaan. Alleen Steenbergen begint in de eerste ronde, waar ze speelt tegen de Romeinse Anisoara Brinzei. Van Leuven treft in ronde twee Leanne Topper, terwijl Rietbergen tegen leeftijdsgenoot Anna Votavova uit Tsjechië speelt. De ervaren Zijlstra begint het toernooi tegen een speelster uit Isle of Man, Rachel Robertson.

L256: Priscilla Steenbergen vs Anisoara Brinzei
L128: Noa-Lynn van Leuven vs Leanne Topper
L128: Lerena Rietbergen vs Anna Votavova
L128: Anca Zijlstra vs Rachel Robertson

Bekijk hier de complete loting.

Koppels

De Nederlandse dameskoppels bestaat uit Steenbergen/Van Leuven en Zijlstra/Rietbergen. Beide koppels hebben een bye in de eerste ronde. Steenbergen en Van Leuven openen het koppeltoernooi tegen Porter/Cotillard uit Jersey. Zijlstra en Rietbergen treffen een Schots koppel met Lorraine Hyde en Susanna McGimpsey.

L64: Steenbergen/Van Leuven vs Porter/Cotillard
L64: Zijlstra/Rietbergen vs Hyde/McGimpsey

Bekijk hier de complete loting.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *