Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
WDF Europe Cup Youth 2022

Loting WDF Europe Cup Youth bekend

Zaterdagochtend heeft de WDF de loting bekend gemaakt voor de Europe Cup Youth, die dit jaar gepland staat op 13 t/m 17 juli in Hongarije. Lees hier meer.

In vergelijking met afgelopen jaar organiseert de WDF, naast de Europe Cup Youth voor spelers tot 18 jaar, eenmaal de WDF Europe Cup Youth voor jeugdspelers onder de 21. Dit is om spelers toch een kans te geven om hun land te vertegenwoordigen, omdat de laatste editie werd geannuleerd vanwege corona.

De NDB heeft alleen een team samengesteld voor de Europe Cup Youth tot 18 jaar. Voor de jongens spelen Tinus van Tiel, Dylan van Lierop, Bradly Roes en Pim van Bijnen in het Nederlandse shirt. Voor de meisjes zullen Roos van der Velde en Chantal Tessin de Nederlandse eer hoog houden.

Jongens

Singles
De JDC- en WDF-jeugdwereldkampioen Bradly Roes begint zijn eerste Europe Cup Youth in het singletoernooi in groep 4 waarin hij Mustafa Aksoy (Turkije), Guido Macri (Italië), Liam Mändl-Lawrance (Duitsland) en Robbie Curran (Ierland) treft.

Tinus van Tiel begint in groep 6 in het singletoernooi. De Nederlander speelt hierin tegen Daniels Delveris (Letland), Ahmed Gomaa (Egypte), Roman Pavlovič (Slowakije) en Keanan Norris (Ierland).

De Dutch Open-kampioen bij de junioren Dylan van Lierop mag het gaan proberen in de Johnny Stewart (Noord-Ierland), Halil Can Yildiz (Turkije), Nico Bado (Gibraltar) en Miklas Laurila (Finland).

Als laatste komt Pim van Bijnen in groep 14 in actie. Cole Davey (Wales), Adam Dee (Ierland), Jurgis Zommers (Letland) en Lucas Leonhard Nitsche (Duitsland) zijn de tegenstanders voor de Nederlander.

De beste twee spelers van elke groep kwalificeren zich voor de knock-outfase.

Koppels
Van Tiel en Van Bijnen beginnen het koppeltoernooi in groep 2 tegen Gomaa/Moustafa (Egypte), Halsall/Davey (Wales), Bjarnason/Helgason (IJsland) en Duo/Dyer (Gibraltar).

Het andere koppel bij de jongens is Roes samen met Van Lierop. Zij beginnen in groep 5 en treffen daarin Littler/Self (Engeland), Zommers/Delveris (Letland), Varila/Laurila (Finland) en Schoels/Schluepfinger (Oostenrijk).

De beste twee koppels van elke groep kwalificeren zich voor de knock-outfase.

Team
Het Nederlandse team start in het teamtoernooi in een groep met Egypte, Hongarije, Turkije en Wales. De beste twee teams van elke groep kwalificeren zich voor de knock-outfase.

Bekijk hieronder alle lotingen voor de jongens.

Jongens Singles – Round Robin
Jongens Koppels – Round Robin
Jongens Team – Round Robin

Meisjes

Singles
De Dutch Open-kampioen bij de meisjes en de Nederlands Rankingkampioen Roos van der Velde start haar singletoernooi in groep 2 tegen Aurora Fochesato (Italië) en Eliška Kliomková (Slowakije).

Chantal Tessin gaat haar debuut maken op het WDF Europe Cup Youth en zal in groep 5 in het singletoernooi voorbij Mariam Elfakharani (Egypte), Katie Bado (Gibraltar) en Marlene Klupsch (Duitsland).

De top 2 van elke groep plaatst zich voor de knockout-fase.

Koppels
Van der Velde en Tessin starten het koppeltoernooi in groep 3 met drie andere koppels; Schlosser/Wendl (Oostenrijk), Hedegaard/Thatt Madsen (Denemarken) en Lanko/Laitinen (Finland). De beste twee koppels van de poule gaan door naar de knockout-fase.

Bekijk hieronder alle lotingen voor de meisjes.

Meisjes Singles – Round Robin
Meisjes Koppels – Round Robin

Loting Europe Cup Youth U21

In totaal hebben 6 landen een team vastgesteld voor de toernooien onder de 21 jaar, 6 voor de jongens en 4 voor de meisjes. Bekijk hieronder de lotingen:

Jongens Singles – Round Robin
Jongens Koppels – Round Robin

Jongens Team – Round Robin
Meisjes Singles – Round Robin
Meisjes Koppels – Round Robin

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *