Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Lourence Ilagan pakt weer titel in eigen land op Asian Tour

Lourence Ilagan heeft, net als vorig jaar, een Asian Tour in zijn eigen land gewonnen. ‘The Gunner’ was in de finale met 5-2 te sterk voor Yuki Yamada en verzekerde zich ondertussen ook van een World Cup of Darts plek.

Asian Tour 6
Voor de eerste keer dit jaar wist Lourence Ilagan door te stoten naar de finale. Al twee keer eerder haalde hij dit jaar een halve finale, nu wist hij toch een keer te winnen. Hij begon zijn weg naar de laatste ronde met een nipte overwinning op Yuya Akutsu (5-4). Na nog een kleine overwinning op John Marco Lumilang (5-4) mocht hij het opnemen tegen Mikuru Suzuki, Wereldkampioen bij de vrouwen. Hij wist hier echter met 5-2 te winnen. Een 5-0 overwinning op Juanito Gionson Jr. (5-0) brachten hem in de kwartfinale. Hierin gaf hij tegen Royden Lam nog bijna een 4-1 voorsprong weg, maar in de beslissende leg was hij toch de baas. In de halve finale was het landgenoot Paolo Nebrida die er met 5-2 aan moest geloven.

Yuki Yamada haalde voor de eerste keer ooit een finale op de Asian Tour. De Japanner begon zijn dag met een overwinning op Carlito Biteng Jr. (5-2), waarna hij nipt de sterkste was in een duel met Michaelson Edralin (5-4). Dixie Ybanez (5-2) en Nathaniel Guba (5-1) werden vrij eenvoudig aan de kant gezet, waarna hij met Seigo Asada bij de laatste 16 een grote naam uitschakelde, 5-2. In de kwartfinale was Dioleto Peresores met 5-3 het slachtoffer, Noel Malicdem moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in de Japanner.

In de finale was Ilagan vervolgens heer en meester. Hij miste nog een aantal dubbels, maar stond erg goed te scoren. Yamada kwam net iets tekort, maar zijn gemiddelde kwam ook boven de 90 uit. Uiteindelijk kwam er een 5-2 eindstand op het bord. Hiermee verzekerde Ilagan zich van een plek op de World Cup, samen met Noel Malicdem.

Order of Merit
Slechts 200 dollar staat er tussen plek 1 en plek 4. Ook Noel Malicdem in plek 5 staat er nog dichtbij, waardoor het er op lijkt dat er een echte strijd gaat worden om de WK plekken.

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.