Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lourence Ilagan

Lourence Ilagan voor zesde keer naar WK

Afgelopen zaterdagmiddag werd het kwalificatietoernooi voor Filipijnse spelers afgewerkt. De finalisten zouden zich plaatsen voor de World Cup of Darts, terwijl de winnaar een ticket voor het PDC WK zou verdienen. Uiteindelijk haalden Lourence Ilagan en Paolo Nebrida de finale. Lees hier meer.

Groepsfase

Afgelopen weken werden er op drie verschillende locaties in de Filipijnen kwalificatietoernooien gespeeld. Op elke toernooi konden 8 spelers zich kwalificeren voor de finaledag. In totaal kwalificeerden dus 24 spelers zich voor de finaledag in Tacloban City. De finaledag begon met een groepsfase. De spelers werden verdeeld in 4 groepen van 6 spelers, waar de top 2 van elke groep doorging naar de kwartfinales.

Toch vielen er in de groepsfase meteen een aantal verrassingen. Zo wisten DJ Tongcopanon en Noel Malicdem niet genoeg wedstrijden te winnen om de kwartfinales te bereiken. Namen als Lourence Ilagan, Ian Perez, Alexis Toylo en Paolo Nebrida wisten wel hun groep door te komen.

Knock-out fase

In de kwartfinales stonden de beste 8 spelers uit de groepsfase tegenover elkaar. De kwartfinales waren het eindstation voor Alexis Toylo, Mark Opada, Jun Buling en James Chan. In de halve finales nam Lourence Ilagan het op tegen Ian Perez. Perez begon goed aan de halve finale, hij won de eerste set. Toch wist hij niet door te drukken. Ilagan won de laatste twee sets, overleefde matchdarts, maar bereikte wel weer de finale. Paolo Nebrida had geen problemen met Nick John Guelos in de halve finales. Met setstanden van twee keer 3-1 bereikte hij net als vorig jaar de finale van de WK Qualifier. Dit betekent dat Ilagan en Nebrida de Filipijnen gaan vertegenwoordigen op de World Cup of Darts dit jaar, Nebrida zal daar zijn debuut maken.

Kwartfinales
Ian Perez 6-2 Alexis Toylo
Lourence Ilagan 6-2 Mark Opada
Paolo Nebrida 6-3 Jun Buling
Nick John Guelos 6-3 James Chan

Halve finales
Lourence Ilagan 2-1 (1-3,3-2,3-1) Ian Perez
Paolo Nebrida 2-0 (3-1,3-1) Nick John Guelos

Finale

Net als vorig jaar stonden Lourence Ilagan en Paolo Nebrida tegenover elkaar voor het WK-ticket, vorig jaar werd het een 3-1 overwinning in sets voor Ilagan. Dit jaar was het format bijna hetzelfde; best of 5 sets, best of 7 legs. Nebrida begon de set, maar leverde de set toch af. Nebrida leek een set later meteen de set terug te pakken, maar wist de 3-1 voorsprong niet vast te houden. Bij een stand van 3-2 miste de Filipijn te veel pijlen op de dubbel voor de set, waarna Ilagan alsnog met de set ervandoor ging. Een 2-0 voorsprong in sets voor Ilagan in de pauze. De 26-jarige kwam goed uit de pauze, in een spannende set hield Nebrida zijn eigen set en kwam zo terug tot 2-1 in sets. Een set later bleek dat het einde te zijn voor Nebrida, met een setstand van 4-0 wint Ilagan net als vorig jaar de finale 3-1 in sets en zien we hem later dit jaar terug op het PDC WK.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Lourence Ilagan: 88,67 / 37,50%
Paolo Nebrida: 83,28 / 34,61%

Image courtesy of FOTO: NDFP Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *