Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jason Lowe

Lowe stunt tegen Smith, Aspinall overleeft matchdarts

Het is tijd voor de laatste wedstrijden van de tweede ronde op het WK darts in Londen. In deze sessie komt Jermaine Wattimena voor het eerst in actie en hij mag het opnemen tegen Nick Kenny. Behalve Wattimena komen ook Chisnall, Aspinall en Smith in actie. Lees hier alles over de laatste avondsessie voor kerstmis.

Dave Chisnall vs Keegan Brown

In de eerste wedstrijd van deze avondsessie mocht Keegan Brown beginnen aan de wedstrijd tegen Dave Chisnall. In de eerste set waren beiden heren vooral sterk op hun eigen leg. Dave Chisnall hield beiden legs binnen vijf beurten met als hoogtepunt een 11-darter voor de tweede leg. Dave Chisnall kon geen 15-darters gooien in de legs van Keegan Brown, Brown kreeg in zijn legs elke keer zes beurten en dat was genoeg. Dave Chisnall kreeg in de beslissende leg van deze set een pijltje op D11, hij miste en dus gooide Keegan Brown D10 uit.

Deze wedstrijd leek een hele regelmatige wedstrijd te gaan worden, zo ook in de tweede set. In de tweede set was het niveau ook omhoog gegaan en zo kon Brown zijn legs ook houden binnen vijf beurten. De tweede leg in de set hield hij zelfs met een 12-darter, Chisnall antwoorde hierop met een 13-darter. vervolgens hield Brown gewoon weer zijn eigen leg en kwam er een beslissende leg in deze set. In deze leg kreeg Brown een pijl om de set te pakken, hij miste en dus ging Chisnall er met de tweede set vandoor. Het staat 1-1 in sets.

Ook in de derde set worden de eerste twee legs gehouden, Chisnall deed dit zelfs met een 12-darter. In de derde leg van deze set weet “Chizzy” Dave Chisnall druk op de leg van Brown te zetten. Brown mist ook vier darts op de dubbel en dus wist Chisnall te breaken, bij hem ging ook de vierde pijl op de dubbel er pas in. In de vierde leg gooide Chisnall nog een maximale score en gooit hij 144 uit voor de set.

De vierde set mag Chisnall ook beginnen, Brown weet weinig druk te zetten en Chisnall gooit 87 uit. De dubbels van beiden heren zijn wel minder geworden en het niveau liep langzaam weer terug. In de leg van Brown krijgt Chisnall weer drie pijlen, maar hij weet zich niet op matchpoint te zetten. Vervolgens mist Chisnall ook in zijn eigen leg drie pijlen, hierdoor weet Brown zelfs te breaken. Vervolgens had Brown weer een leg met drie scores van in de 40, Chisnall kreeg zes beurten om weer terug te breaken en deed dit. Met Chisnall op matchpoint kon Keegan Brown scorend niet meekomen, Chisnall gooide de eerste matchdart raak en mag de volgende wedstrijd gaan spelen tegen Danny Noppert.

Gemiddelde / Finishpercentage:
Dave Chisnall: 97.45 / 41.67%
Keegan Brown: 86.59 / 38.10%

Nathan Aspinall vs Scott Waites

Nathan Aspinall mocht het opnemen tegen Scott Waites. Aspinall was als zesde geplaatst, maar had al geen eenvoudige loting met Waites. Waites heeft al veel indruk gemaakt in zijn eerste ronde partij tegen Campbell. In de eerste set van deze partij maakte Waites ook indruk. Met een gemiddelde van 108.75 knalt hij door de set heen die Aspinall is begonnen. Hij wint de legs met een 13-darter, een 14-darter en een 13-darter. Nathan Aspinall kon een legje houden met een 15-darter, maar weet voor de rest geen partij te bieden.

Je zou dan zeggen dat Scott Waites dat niet zou volhouden, al helemaal niet wanneer Aspinall er druk op gaat zetten. Na set twee is Scott Waites één punt in zijn gemiddelde gezakt. hij gooide nu 107.45, gooide 101 uit en gooide 85.71% op de dubbels. Hij gooide zijn legs gewoon binnen 15 pijlen uit en Aspinall kreeg geen kans om hem te breaken. De hoogste finish van de wedstrijd was wel voor Aspinall, hij gooide 160 uit. Dit was de set van Scott Waites en hij won de set met 3-2.

Nathan Aspinall moest nu echt pieken om terug te komen. Scott Waites zakte iets in en dit was voor Aspinall de kans om zijn set te houden. De eerste eigen leg pakte hij keurig binnen vijf beurten. Dit lukte in zijn tweede eigne leg niet, maar Waites profiteerde niet. Vervolgens produceerde Aspinall een 12-darter om te breaken en de set binnen te halen.

De vierde set is natuurlijk de set van Scott Waites, in de eerste leg gooide waites bij het wegzetten een score van 28. Hij was zo niet in zes beurten uit en Aspinall gooide een 104 finish. Aspinall had zo het initiatief in de set van Waites gekregen. Hij verzilverde de leg met een 15-darter. Wanneer Waites ook zijn eigen leg hield, kwam er een hele belangrijke leg aan voor Aspinall. Wanneer Aspinall zijn leg weg zou geven, mocht Waites gooien voor de wedstrijd. Aspinall was niet binnen vijf beurten uit, maar Waites miste drie pijlen op de dubbel. Aspinall mocht 68 uitgooien.

De vijfde en beslissende set was de set van Aspinall, hij kwam wel gelijk weer in de problemen. Met Scoot Waites op 48, moest Aspinall een 150 finish nodig en hij deed dat. De legs worden nu moeizaam in 15 darts gegooid, zo mocht waites 17 pijlen gooiden voor de 1-1 en begon Aspinall de derde leg met 24 en 83. Het initiatief kwam zo bij Waites. Waites profiteerde door 125 uit te gooien met twee hele bullen en een halve. De wedstrijd was nu weer in handen van Waites en hij mocht voor de wedstrijd gooien. Na vier beurten stond Scott Waites op 75, Aspinall op 85. Waites kreeg vier matchdarts maar miste deze allemaal. Aspinall profiteerde en mag de allerlaatste leg beginnen. De vier gemiste matchdarts waren het moment van knakken voor Waites, hij wist geen enkele geen goede leg te produceren. Nathan apsinall gooide zijn tweede matchdart erin en voltooide zo een geweldige comeback.

Gemiddelde / finishpercentage:
Nathan Aspinall: 92.70 / 48.00%
Scott Waites: 96.27 / 41.67

Michael Smith vs Jason Lowe

Na negen volle dagen komt de tweede ronde dan eindelijk ten einde. Michael Smith heeft er lang op moeten wachten, maar tegen Jason Lowe kan hij dan toch aan zijn WK beginnen. Smith lijkt goed in vorm de laatste tijd en start als één van de favorieten aan het WK. Na set één kon deze voorspelling snel richting de prullenbak. Lowe startte uitstekend en met een 88-finish op de bull ratelde hij er een 12-darter voor de break in. Met een 17-darter verdubbelde hij die voorsprong, waarna hij ook de derde leg won na gepruts van Smith.

Smith kon aan de bak maar kwam ook in set twee er maar niet aan te pas. Met een 16-darter noteerde Lowe zijn vierde leg op rij, met een 14-darter en een break al zijn vijfde. Er kwam daarna ook snel een zesde bij in 13 pijlen. Met een gemiddelde van 100.2 liet hij Smith ver achter zich en gunde hij ‘Bully Boy’ nog geen enkele leg na twee sets.

Was er nog een weg terug voor Smith? Met een 17-darter zorgde hij er in ieder geval voor dat hij zijn eerste leg pakte. Door dit op te volgen met een 14-darter brak hij en zo leek er weer wat leven in hem te zitten. Dit leven leek er twee legs verder weer helemaal uitgeslagen te zijn. Lowe kwam terug tot 2-2, nadat Smith zes pijlen voor de set miste. Toch won Smith de leg alsnog met een hele knappe 74-finish via 1-T19-D8.

Lowe incasseerde het setverlies en bleef stug doorgooien. Met een 14-darter hield hij gewoon zijn eigen leg. Hij deed er zelfs nog een schepje bovenop door met een 13-darter te breken en op matchpoint te komen. Smith leek weinig geloof nog over te hebben. 15 pijlen later bleek ook waarom: met een 101-finish maakte Lowe het meteen af. Een stunt van jewelste: de finalist van twee jaar geleden ligt uit het toernooi.

Gemiddelde / finishpercentage:
Michael Smith: 92.64 / 21.43%
Jason Lowe: 96.24 / 39.29%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *