Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Asian Championship 2022

Rosendo Lubaton en Ryan Condat verrassen op Asian Tour

In de Filipijnen zijn de eerste twee toernooien op de Asian Tour geëindigd met een verrassing: Rosendo Lubaton en Ryan Condat wisten in eigen land de titels te pakken.

PDC Asian Tour 7

Het derde weekend van de Asian Tour 2023 was op voorhand al een bijzondere: op de deelnemerslijst stond geen enkele Japanner, iets wat nog nooit was gebeurd. Een groot Softtip-toernooi in eigen land was de boosdoener, maar de spelers die wel voor de Asian Tour kozen zullen er niet getreurd over zijn geweest. De nummer één van de ranglijst, Man Lok Leung, was wel afgereisd, maar met een nederlaag in zijn eerste wedstrijd tegen Alex Tagarao (4-0) leverde dit nog niks op. Ook Paul Lim profiteerde niet: bij de laatste 16 verloor hij kansloos van Aris Quijano (4-0).

Lourence Ilagan sloeg het weekend in Zuid-Korea over, maar in zijn eigen land ging hij meteen door waarmee hij gestopt was: het halen van finales. In zijn vierde finale op rij trof hij landgenoot Rosendo Lubaton. Veel indruk had de onbekend Filipino nog niet gemaakt, maar de veranderde toen het om de titel ging. Met legs in 13, 14 en 13 pijlen begon hij fantastisch, waarna hij drie legs later ook nog een 161-finish gooide voor een 12-darter. Ilagan had tussendoor twee legs gewonnen, maar meer kon hij hier ook niet tegen doen. Lubaton maakte het af met een 14-darter en een gemiddelde van 104.59: een fijne eerste ontmoeting met misschien wel één van de toekomstige sterren van Azië.

PDC Asian Tour 8

Het tweede toernooi van de dag draaide voor Man Lok Leung ook uit op een teleurstelling. De darter uit Hongkong speelde weer ondermaats en kreeg wederom in zijn eerste wedstrijd de deksel op de neus: Nick John Guelos was met 4-1 te sterk. Voor Lourence Ilagan kwam de jacht op een vijfde finale op rij ook snel ten einde. ‘The Gunner’ kreeg met Alexis Toylo een moeilijke eerste tegenstander, waarin hij zich ook verslikte (4-3). Rosendo Lubaton kon zijn spel van het eerste toernooi ook niet herhalen, hij moest bij de laatste 32 zijn meerdere erkennen in Sonny Balagat (4-2).

Noel Malicdem en Nitin Kumar maakten er in de halve finale een spektakelstuk van met meerdere hoge finishes en 7-perfecte pijlen van Malicdem. De Filipijn zag in de beslissende leg zelfs een matchdart weer uit de dubbel vallen: Kumar profiteerde optimaal. De Indiër leek in de finale de favoriet tegen Ryan Condat, maar hetzelfde scenario als de eerste finale van de dag speelde zich ook hier af. Condat speelde zijn beste partij van de dag en scoorde een stuk beter dan zijn tegenstander. Vanaf een stand van 2-2 vond hij legs in 15, 15 en 16 pijlen, waardoor de titel van hem was. Twee verrassingen op één dag dus.

Uitslagen

PDC Asian Tour 7
Kwartfinales
Donjem Dimaculangan 4-3 Christian Perez
Rosendo Lubaton 4-2 Aris Quijano
Lourence Ilagan 4-2 Sonny Balagat
Mark Anthony Opada 4-1 Benjamin Collin Ceasar

Halve Finales
Rosendo Lubaton 5-4 Donjem Dimaculangan
Lourence Ilagan 5-2 Mark Anthony Opada

Finale
Rosendo Lubaton 5-2 Lourence Ilagan

PDC Asian Tour 8
Kwartfinales
Donjem Dimaculangan 4-2 Christian Perez
Ryan Condat 4-2 Adrian Ray Marcelino
Noel Malicdem 4-3 John Eric Flaris
Nitin Kumar 4-1 Mark Anthony Opada

Halve Finales
Ryan Condat 5-4 Donjem Dimaculangan
Nitin Kumar 5-4 Noel Malicdem

Finale
Ryan Condat 5-2 Nitin Kumar

Stand

Lourence Ilagan neemt de koppositie van Man Lok Leung over, terwijl er verder geen verschuivingen plaatsvinden in de top zeven.

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *