Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luc Peters

Luc Peters: ‘Ik zei tegen mijn kamergenootje: Vandaag wordt mijn dag’

Luc Peters was één van de vijf Nederlanders die begin januari een tourkaart wist te bemachtigen op de European Q-School. Peters wist de derde dag van de Finale Stage te winnen wat automatisch resulteerde in een tourkaart. Darts Actueel sprak met de 29-jarige Nieuw-Bergenaar.

Luc Peters zou oorspronkelijk in de First Stage beginnen, maar omdat de PDC er voor koos om de top 8 spelers van de Challenge Tour en Development Tour door te schuiven naar de Final Stage mocht Peters de First Stage overslaan. Dit vond hij erg fijn, zodat hij nog even de extra rust kon gaan vinden voordat Q-School voor hem zou beginnen. “Ik hoorde het redelijk snel, mijn management appte me dat ik in de Final Stage mocht beginnen. Dat was wel fijn nieuws, want dan kon je nog lekker even je rust pakken. Dus ik vond het wel super fijn dat ik pas later in kon stromen.”

Q-School begon niet goed voor Peters. Op de eerste twee dagen pakte hij geen enkel punt. Op de eerste dag verloor hij van Kristiaan de Boer, terwijl op de tweede dag een ijzersterke Wesley Plaisier met 6-0 te sterk voor hem was. Het was alles of niets voor Peters. Toch had Peters goede herinneringen aan vorig jaar, toen hij op de derde dag de finale bereikte. Het volgende vertelde hij tegenover Darts Actueel-interviewer Pim Huberts: “Na de tweede dag had ik eigenlijk geen stress. Als het dit jaar niet zou lukken, dan was er volgend jaar wel weer een nieuwe kans gekomen. Ik had wel in mijn hoofd zitten dat ik vorig jaar de finale haalde op de derde dag. Ik werd ‘s morgens wakker en zei tegen mijn kamergenootje: Vandaag wordt mijn dag. Ik ben zo slecht begonnen, dan moet je op dag drie alles geven. Na het tweede toernooi ben ik gelijk naar bed gegaan, lekker mijn rust gepakt en wat genetflixt. Ik ben vroeg opgestaan, goed ontbeten en toen was ik er helemaal klaar voor. Het geluk had ik die dag ook aan mijn zijde, ik won drie keer met 6-5. In de finale kwam er wel spanning bij kijken, want als je die wint dan ben je zeker. Als je die zou verliezen, wordt het wel heel spannend op de laatste dag. Aangezien er zoveel goede spelers zijn, is het geen zekerheid dat je een punt pakt op de laatste dag. Gelukkig miste Mario (Vandenbogaerde red.) wat pijltjes op de dubbel in de laatste leg, anders had het op een beslissende leg aan moeten komen. Dan had ik het nog wel willen zien, qua spanning. Toen ik de winnende dubbel gooide, schreeuwde ik het helemaal uit in de zaal.”

Peters was vorig jaar ook al te bewonderen op de PDC-Tour, toen als reservespeler door zijn hoge positie op de gecombineerde Q-School Order of Merit. De Nieuw-Bergenaar voelt zich nu op het gemak tussen de grote spelers en wil nu ook echt gaan presteren op de tour. “Ik zou graag een WK en een Players Championship Finals willen halen en natuurlijk een paar Euro Tours. Dat zou je natuurlijk willen, we moeten maar zien hoe het gaat lopen”, aldus een gemotiveerde Peters.

Bekijk hieronder het complete interview met Luc Peters.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *