Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Luc Peters over nietig verklaren NDB Rankingseizoen: ‘Die kans wordt me nu door de neus geboord’

Dinsdag 23 maart heeft het kabinet nieuwe maatregelen getroffen voor het coronavirus in Nederland. In de nieuwe maatregelen stond ook dat alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Hierdoor heeft de Nederlandse Darts Bond woensdag 24 maart besloten om het NK af te lasten en de NDB Ranking als nietig te verklaren. Darts Actueel sprak met Luc Peters over dit besluit. 

Luc Peters, 27 jaar en wonend in Nieuw-Bergen, stond op de eerste plaats van den NDB Ranking bij de heren A. Van de vijf gespeelde rankings wist Peters 4 finales te behalen, waar hij er twee van won. Dit betekende ook dat Peters na 5 rankings niet meer ingehaald kon worden en al rankingkampioen was na de NDB Ranking in Beek & Donk, hij had namelijk een voorsprong van 75 punten op de nummer 2 Andrew Helsemans.

Toen het nieuws bekend werd dat het NDB Rankingsseizoen als nietig werd verklaard, was Peters niet te spreken over het besluit: “Ik vind dat ze dit niet kunnen maken. Ik ben al rankingkampioen en sta 75 punten los op de nummer 2. Ik vind dat ze wel voor een andere optie konden kiezen, ze hadden bijvoorbeeld nog kunnen kijken of het NK op een ander moment gespeeld kon worden of het handhaven van de ranking. Heeft iemand in de geschiedenis wel ooit zo’n goed seizoen gedraaid?” 

De vierde NDB Ranking in Vlaardingen werd op hetzelfde moment gespeeld als de Q-School van de PDC. Peters moest dus een keuze maken. Uiteindelijk besloot de Nederlander zich volledig te storten op de NDB Ranking en Q-School in 2020 voorbij te laten gaan. “Ik heb bewust geen Q-School gegooid, omdat ik zo graag rankingkampioen wou worden en die kans word me nu door de neus geboord door de NDB”, aldus een teleurgestelde Peters.

Het NDB Seizoen zit er voor het seizoen 2019/2020 op. Op de vraag dat Peters volgend seizoen nogmaals een poging wil doen op Nederlands Rankingkampioen wil doen, twijfelt de finalist van Luxemburg Masters: “Ik weet nog niet of ik nog aan de NDB Rankings wil meedoen volgend seizoen. Zelfs aan het uitkomen voor het Nederlandse Team twijfel ik nog aan.”

Peters wil zich vanaf nu focussen op de PDC en de grote BDO-toernooien, “Ik ga sowieso nog twee Euro Tour Qualifiers gooien dit jaar, daarnaast wil ik nog een aantal BDO-toernooien, grote lokale toernooien spelen en vooral klaarstomen voor Q-School 2021”, vertelde Peters tegenover Darts Actueel.

Bekijk hieronder de twee gewonnen NDB-finales van dit seizoen terug van de darter uit Nieuw-Bergen.

Naast Luc Peters, was Menno Lammers na 5 gespeelde rankings ook al rankingkampioen. Hij won namelijk alle vijf rankings bij de specials. Die titel kan de Utrechter nu ook vergeten.

Image courtesy of FOTO: Dartbond Midden Nederland
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Luc Peters over nietig verklaren NDB Rankingseizoen: ‘Die kans wordt me nu door de neus geboord’