Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Alan Soutar

Luc Peters verliest Euro Tour-debuut van Soutar

Vrijdagmiddag is de tweede Euro Tour van het jaar van start gegaan, de German Darts Championship in Hildesheim. In de tweede partij van de middagsessie maakte Luc Peters zijn debuut op de European Tour, maar mist zich erkennen in Alan Soutar. Lees hier meer.

Luc Peters mocht de wedstrijd beginnen, maar miste meteen in de eerste leg meteen drie pijlen op de dubbel. Alan Soutar profiteerde meteen door via dubbel 9 te breaken. Soutar wist vervolgens zijn eigen leg ook te verzilveren met een 14-darter. In de derde leg begon Soutar met twee maximale scores om uiteindelijk in 13 darts de tweede break te plaatsen. Deze break verzilverde ‘Soots’ niet, Peters brak met een 78-finish terug en hield met een 124-finish zijn eigen leg en kwam zo terug tot 3-2.

Een matige leg volgde voor Soutar, waardoor de debuterende Nederlander met een 66-finish de 3-0 achterstand gelijktrok naar 3-3. Hij mocht zelf begon om voor het eerst op voorsprong te komen, dit lukte echter niet. Soutar brak met een hele belangrijke 107-finish naar 4-3. Een 16-darter zorgde ervoor dat Soutar op matchpoint kwam. In de negende leg kreeg Peters nog één kans om in de wedstrijd te blijven, maar een 86-finish werd niet gegooid. Soutar gooide dubbel 4 en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Alan Soutar: 89,76 / 54,5%
Luc Peters: 86,4 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *