Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Luc Peters wint derde dag en stelt tourkaart veilig

De derde dag van de Final Stage van de European Q-School is een prooi geworden voor Luc Peters. Peters was de hele dag erg constant en beloonde dat met een tourkaart. In de finale werd Mario Vandenbogaerde verslagen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Het toernooi begon om 12:00 uur Nederlandse tijd met 121 spelers, waardoor 7 spelers een bye ontvingen naar de tweede ronde. Opnieuw was het een snelle uitschakeling voor Jelle Klaasen, hij verloor voor de derde keer op rij in de eerste ronde en zal daardoor de laatste dag moeten winnen om nog een tourkaart te willen bemachtigen. Ook Cristo Reyes kon na één wedstrijd alweer terugkeren naar zijn hotelkamer, Vincent van der Meer versloeg hem met 6-5.

Vladimir Andersen, Damian Mol, Lukas Wenig, Radek Szaganski, Daniel Klose en Gillian Koehoorn begonnen de dag allemaal in de top 11 van de ranking, maar wisten op de derde dag geen punten bij te sprokkelen. Allemaal bereikten ze niet de laatste 32. Daarvan wisten Danny Jansen, Patrick Maat, Derk Telnekes, Rowby-John Rodriguez en Luc Peters van te profiteren. Jansen en Doets verzekerden zich met een halve finale plaats voor het eerst in hun carrière van een tourkaart.

Uiteindelijk waren het Mario Vandenbogaerde en Luc Peters die in de finale stonden voor een felbegeerde tourkaart. Vandenbogaerde haalde zijn tweede finale in drie dagen na overwinningen op Maikel Mossou (6-1), Ricardo Pietreczko (6-3), Gian van Veen (6-3), Derk Telnekes (6-3) en Kevin Doets (6-3). Peters, die na twee dagen nog op 0 punten stond bereikte net als vorig jaar op dag drie de finale. Dit ging ten koste van Kristiaan de Boer (6-3), Jimmy Hendriks (6-5), Patrick van den Boogaard (6-5), Benito van de Pas (6-5), Patrick Peters (6-3) en Danny Jansen (6-4).

Finale

De finale werd begonnen door Luc Peters, maar werd meteen in de eerste leg gebroken door Mario Vandenbogaerde. De Belg hield vervolgens zijn eigen leg in 16 darts en kwam zo op een 2-0 voorsprong. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. Bij een stand van 3-2 brak Peters met een knappe 113-finish in 12 darts terug naar 3-3. Een leg later pakte de Nederlanders zijn eerste voorsprong, door zijn eigen leg in 16 darts te houden. Leg 8 en 9 gingen met de darts mee, waardoor Peters op matchpoint kwam. Het leek 5-5 te worden, maar Vandenbogaerde miste 5 pijlen voor 5-5. De Nieuw-Bergenaar bleef erg rustig en verzekerde zich in 18 darts voor het eerst in zijn carrière van een tourkaart!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luc Peters: 89,04 / 38%
Mario Vandenbogaerde: 90,08 / 33%

Nederlanders

Voor de Nederlanders was het de meest succesvolle dag van de Final Stage tot zover, maar liefst 5 Nederlanders bereikten de kwartfinales. Dat was uiteindelijk het eindstation voor Derk Telnekes en Patrick Peters. Danny Jansen verloor in de halve finale van latere winnaar Luc Peters. Kevin Doets strandde ook in de halve finale. Donderdagmiddag won hij nog van ‘Super Mario’, dit keer was Mario Vandenbogaerde te sterk voor Doets; 6-3.

Stand

Mario Vandenbogaerde staat met twee finaleplaatsen ruim bovenaan en is samen met Jules van Dongen en Kevin Doets 100% zeker van een tourkaart. Ook Danny Jansen is zo goed als zeker voor een plaats op de tour. Morgen zal het spannend worden wie de laatste tickets gaat pakken. Op het moment staan Patrick van den Boogaard, Derk Telnekes, Damian Mol en Patrick Maat virtueel op een tourkaart.

1: Mario Vandenbogaerde 12
2: Jules van Dongen 8
3: Kevin Doets 8
4: Danny Jansen 7
5: Vladimir Andersen 6
6: Patrick van den Boogaard 5
7: Derk Telnekes 5
8: Damian Mol 4
9: Rowby-John Rodriguez 4
10: Radek Szaganski 4
11: Patrick Maat 4
—————
12: Lukas Wenig 4
13: Ricardo Pietreczko 4
14: Dennie Olde Kalter 3
15: Wesley Plaisier 3

Uitslagen

Kwartfinales
Kevin Doets 6-4 Jesus Noguera
Mario Vandenbogaerde 6-3 Derk Telnekes
Luc Peters 6-3 Patrick Peters
Danny Jansen 6-5 Rowby-John Rodriguez

Halve finale
Mario Vandenbogaerde 6-3 Kevin Doets
Luc Peters 6-2 Danny Jansen

Finale
Luc Peters 6-4 Mario Vandenbogaerde

Image courtesy of FOTO: Dartbond Midden Nederland
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *