Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Marvin van Velzen - Dutch Darts Championship 2024

Luid toegejuichte Van Velzen strijdend ten onder tegen Clayton

Marvin van Velzen heeft op het Dutch Darts Championship zijn meerdere moeten erkennen in Jonny Clayton. De Nederlander maakte er een spannende partij van: 6-4.

Hij kon zijn geluk niet op: nadat Marvin van Velzen op vrijdagmiddag bij zijn debuut meteen een zege greep op de European Tour, kon hij zijn vreugde bijna niet meer bedwingen. De overwinning leverde hem een duel op met Jonny Clayton, nu voor een zaal die een stuk voller zat. De Welshman opende echter fantastisch: met legs in 11 en 14 pijlen wilde hij laten zien helemaal niet in een vormdip te zitten. Dat lukte gedurende de wedstrijd behoorlijk, maar ook Van Velzen toonde zijn klasse. Nadat beide mannen hun eigen leg hielden vond de Nederlander legs in 15 en 14 pijlen, waardoor de stand in evenwicht kwam.

Clayton vond met een 15-darter direct weer de break, maar het publiek bleef vol achter hun thuisfavoriet staan. Met een hele sterke 80-finish liet hij de zaal ontploffen: de stand kwam op 4-4 en het geloof in een stunt nam toe. Twee legs later kwam dat echter abrupt tot een einde. Nadat Van Velzen één pijl op de bull miste om de voorsprong te grijpen, sloeg Clayton keihard toe. De Welshman volgde dit meteen op met een 17-darter, waarmee hij een einde aan het droomweekend van Van Velzen maakte. De Nederlander kan desondanks trots zijn, wat het publiek ook duidelijk kenbaar maakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 99.17 / 37,5%
Marvin van Velzen: 92.96 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *