Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Lukas Wenig

Lukas Wenig ongeslagen tijdens Euro Tour Qualifiers

Vrijdag en zaterdag stonden er in Hildesheim in totaal 4 Host Nation Qualifiers op het programma, voor Duitse spelers zonder tourkaart. Lukas Wenig, Nico Kurz en Dragutin Horvat kenden succes. Lees hier meer.

European Darts Open

Vrijdagmiddag rond een uur of 12:00 uur begon het eerste kwalificatietoernooi met 67 deelnemers. Grote favorieten waren Lukas Wenig, Nico Kurz, Dragutin Horvat, Franz Roetzsch, Steffen Siepmann en Fabian Schmutzler. Niko Springer was niet aanwezig dit weekend.

Wenig en Kurz maakten meteen hun favorietenrol waar door te kwalificeerden voor de European Darts Open. Wenig deed dit met overwinningen op Sebastiaan Keine (5-0), Arsen Ballaj (5-3), Robin Beger (5-1), Dragutin Horvat (5-3) en Franz Roetzsch (5-2). Kurz kwalificeerde zich voor zijn tweede Euro Tour van het jaar door te winnen van Daniel Vogt (5-4), Kevin Costantini (5-2), Karsten Koch (5-3), Stephan Griese (5-1) en Daniel Klose (5-3).

Kwartfinales:
Franz Roetzsch 5-4 Steffen Siepmann
Lukas Wenig 5-3 Dragutin Horvat
Daniel Klose 5-2 Marcel Erba
Nico Kurz 5-1 Stephan Griese

Finalerondes:
Lukas Wenig 5-2 Franz Roetzsch
Nico Kurz 5-3 Daniel Klose

European Darts Grand Prix

Rond 15:00 uur begon het tweede kwalificatietoernooi van de dag, dit keer met 66 spelers aan de oche. Lukas Wenig bleef ongeslagen op de vrijdag. Hij verloor op weg naar kwalificatie slechts 5 legs in 5 wedstrijden. Alexander Tauber (5-0), Joshua Hermann (5-2), Steffen Siepmann (5-2), Pierre Finck (5-1) en Rene Eidams (5-0) konden het niet bolwerken tegen de 27-jarige Duitser.

De andere Duitser die zich kwalificeerde was de ervaren Dragutin Horvat. Voor hem wordt het de tweede Euro Tour van het jaar, na de German Darts Grand Prix. Horvat was in Hildesheim te sterk voor Erik Tautfest (5-1), Stephan Griese (5-1), Fabian Schmutzler (5-3), Marco Obst (5-0) en Marvin Koch (5-2).

Kwartfinales:
Dragutin Horvat 5-0 Marco Obst
Marvin Koch 5-0 David Schlichting
Rene Eidams 5-4 Franz Roetzsch
Lukas Wenig 5-1 Pierre Finck

Finalerondes:
Dragutin Horvat 5-2 Marvin Koch
Lukas Wenig 5-0 Rene Eidams

European Darts Matchplay

Zaterdag rond 12:00 uur begon het kwalificatietoernooi voor de European Matchplay. In totaal kwamen 57 spelers opdagen om twee tickets voor de negende Euro Tour van het seizoen. Fabian Schmutzler had een goede reeks van zeges, maar moest in de finaleronde toch de overwinning aan Dragutin Horvat laten. Horvat won daarnaast ook nog van Robin Beger (5-4), Franz Roetzsch (5-2) en Daniel Klose (5-3).

Aan de andere kant van het schema was het opnieuw Lukas Wenig die mocht zegevieren. Voor de derde keer dit weekend kwalificeerde ‘Luu’ zich voor een Euro Tour. Na twee 5-0 overwinningen op Tommy Zanko en Pierre Finck versloeg Wenig achtereenvolgens Markus Kessler (5-3), Marcel Erba (5-2) en Stephan Griese (5-4) en zien we hem ook terug in Trier. Tegen Griese noteerde Wenig een gemiddelde van 99,39!

Kwartfinales:
Stephan Griese 5-1 Michael Hurtz
Lukas Wenig 5-2 Marcel Erba
Dragutin Horvat 5-3 Daniel Klose
Fabian Schmutzler 5-1 Marco Obst

Finalerondes:
Lukas Wenig 5-4 Stephan Griese
Dragutin Horvat 5-3 Fabian Schmutzler

German Darts Open

Het laatste Host Nation kwalificatietoernooi begon snel nadat het kwalificatietoernooi voor de European Darts Matchplay was afgerond. In totaal stonden er 56 spelers aan de oche die streden voor de laatste twee tickets. Opnieuw bleven dezelfde finalisten over dan in het eerste kwalificatietoernooi van de dag; Lukas Wenig, Stephan Griese, Dragutin Horvat en Fabian Schmutzler.

Wenig kreeg het voor elkaar om geen enkele wedstrijd te verliezen in de vier gespeelde toernooi. Dit keer verloor de Duitser slechts twee legs op weg naar kwalificatie. Sebastian Keine (5-0), Tony Huebner (5-1), Michael Hurtz (5-0), Simeon Heinz (5-0) en Stephan Griese (5-1) werden allemaal aan de kant gezet. Dragutin Horvat kan ook tevreden terugkijken op zijn kwalificatietoernooien, hij wist zich voor 3 van de 4 toernooien te kwalificeren. Voor de kwalificatie voor de German Darts Open werd er gewonnen van Thoman Nannen (5-0), Lennart Ganninger (5-1), Kevin Luhr (5-1), Kevin Costantini (5-0) en Fabian Schmutzler (5-4). Horvat kwam in de finaleronde 4-3 achter, maar dankzij finishes van 108 en 67 wist ‘Herkules’ toch nog te winnen.

Kwartfinales:
Lukas Wenig 5-0 Simeon Heinz
Stephan Griese 5-3 Arsen Ballaj
Dragutin Horvat 5-0 Kevin Costantini
Fabian Schmutzler 5-3 Jens Ziegler

Finalerondes:
Lukas Wenig 5-1 Stephan Griese
Fabian Schmutzler 5-3 Jens Ziegler

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *