Luke Humphries beste ‘online darter’ in Home Tour II

Na een lange periode van online darten, is de laatste dag van de PDC Home Tour II dan eindelijk daar. Zeven topdarters strijden tegen elkaar voor de titel, waaronder Ron Meulenkamp.

Het toernooi dat oorspronkelijk bedoelt was voor de lager geklasseerde tourkaarthouders, bleek niet aan deze verwachting te voldoen. Met Krzysztof Ratajski en Jonny Clayton, de nummer 14 en 17 van de wereld, is dat sympathieke initiatief onderuit te halen.

Luke Humphries en Ross Smith waren de vertegenwoordigers uit Engeland. Damon Heta, Kai Fan Leung en de Nederlander Ron Meulenkmap, maakten de groep compleet.

Waar de PDC Home Tour II aan de beginfase een soms merkwaardig laag niveau had, was de finale ook daadwerkelijk finalewaardig. In de eerste drie wedstrijden gooide Ratajski, Heta, Smith en Humphries al een 100+ gemiddelde.

De winnaar van de Home Tour werd al bekend twee wedstrijden voor tijd. Luke Humphries won met 5-2 van Damon Heta, en kon niet meer worden ingehaald door de Welshman Jonny Clayton. De bronze plak ging naar Damon Heta.

Ron Meulenkamp had een gedegen middag. De Nederlander won van Krzysztof Rajaski, Damon Heta en Kai Fan Leung, maar had geen goed genoeg legsaldo om Heta van de derde plaats te stoten.