Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Rob Cross

Luke Humphries en Rob Cross strijden om titel in Tsjechië

Luke Humphries en Rob Cross gaan spelen om de Czech Darts Open titel. Jose de Sousa en Vincent van der Voort werden verslagen in de halve finales. Lees hier meer.

Jose de Sousa vs Luke Humphries

Jose de Sousa begon de eerste halve finale, maar liep al snel tegen een ruime achterstand aan. Luke Humphries wist de eerste drie legs te pakken, waarvan er twee een break waren. Humphries kreeg drie pijlen op de dubbel om er 4-0 van te maken, maar miste. De Sousa stapte in en brak terug via dubbel 6. De Portugees kon vervolgens niet zijn eigen leg houden, Humphries brak met een 56-finish naar een 4-1 voorsprong. Dankzij een 81-finish in 12 darts verzilverde de Engelsman de break wel en zo was hij dichtbij een tweede Euro Tour-finale van het jaar. De Sousa begon zijn eigen leg met 6 perfecte darts, maar miste de zevende triple. Toch kreeg ‘The Special One’ het niet voor elkaar om zijn tweede leg te pakken. De Sousa stond na 12 darts te wachten op 48, maar kreeg geen kans mee. Humphries produceerde ‘The Big Fish’ (170-finish) en kwam daarmee op matchpoint. Toch gaf de Portugees niet zo maar op. Met een 14-darter, 13-darter en een 132-finish bracht De Sousa de spanning helemaal terug in de wedstrijd; 6-4. De Sousa mocht zelf beginnen om er 6-5 van te maken, maar dat lukte niet. Dankzij een 101-finish plaatste ‘Cool Hand Luke’ zich alsnog voor de finale met een 7-4 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 99,16 / 53,8%
Jose de Sousa: 99,30 / 33,3%

Rob Cross vs Vincent van der Voort

De tweede halve finale werd begonnen door Vincent van der Voort. De Nederlander begon erg sterk aan de partij door net als Humphries de eerste drie legs te winnen. Dit deed hij in twee keer 14 darts en een 11-darter. Cross hield in leg 4 wel zijn eigen leg en kwam zo terug tot 3-1. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In leg 7 wist Cross dan toch terug te breaken, met een 15-darter kwam de Engelsman terug tot 4-3. Cross verzilverde de break ook en bracht daarmee de wedstrijd in evenwicht. Van der Voort leek toch weer op voorsprong te komen, maar kreeg de dubbel er niet in. ‘Voltage’ bleef koel en kwam via dubbel 10 op een break voorsprong; 5-4. Cross hield wederom zijn eigen leg en was één leg verwijderd van zijn tweede Euro Tour-finale van 2022. In leg 11 produceerde Cross twee 180’ers op een rij en plaatste zich via dubbel 12 toch voor de finale, na een 1-4 achterstand!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 96,8 / 46,7%
Vincent van der Voort: 95,7 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Luke Humphries en Rob Cross strijden om titel in Tsjechië