Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Humphries

Luke Humphries gunt Van Duijvenbode geen set

Zondagavond is de World Grand Prix van start gegaan in Leicester. In de tweede partij van de avond nam Dirk van Duijvenbode het op tegen Luke Humphries. Het lukte Van Duijvenbode niet om hetzelfde kunstje van vorig jaar te herhalen, ‘Cool Hand Luke’ was te sterk met 2-0 in sets. Lees hier meer.

Dirk van Duijvenbode behaalde vorig jaar tijdens zijn debuut op de World Grand Prix gelijk de finale na overwinningen op Mensur Suljovic, Dimitri van den Bergh, Gary Anderson en Simon Whitlock. Dit jaar moest hij het in de eerste ronde opnemen tegen Luke Humphries. Humphries kent erg succesvol jaar tot nu toe, met een finale op de UK Open en meerdere finales op de vloer. Een gevaarlijke klant voor de Nederlander dus.

Van Duijvenbode begon de tweede wedstrijd van de avond. Beide heren begonnen scorend erg constant, maar op de einddubbels begon het niet zo best. Humphries miste er drie, terwijl Van Duijvenbode zesmaal miste op dubbel 8. Hierdoor wist Humphries via dubbel 10 meteen te breaken. Die break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt door de Nederlander. Met een maximale score en een 15-darter maakte Van Duijvenbode er 1-1 van. Van Duijvenbode was vervolgens meteen open, maar kon een tweede break van Humphries niet tegenhouden. Via dubbel 1 brak de Engelsman opnieuw, maar verzilverde de break dit keer wel. Van Duijvenbode miste zijn eerste 5 openingsdubbels, waardoor Humphries eenvoudig uitliep en met een 15-darter de eerste set pakte.

Humphries begon na een korte pauze aan de tweede set. Van Duijvenbode kreeg meteen de kans op de break, maar een 72-finish werd gemist op tops. Humphries hield via dubbel 8 toch nog zijn eigen leg. ‘The Titan’ wist daarna zijn eigen leg ook te houden, dit deed hij in 17 darts. Een goede leg van beide heren volgde, waarin Humphries via dubbel 9 op matchpoint kwam; 2-1. Van Duijvenbode moest zijn eigen leg houden om in de wedstrijd te blijven en dat deed hij. Dankzij een 96-finish kwam de Nederlander weer langszij in de tweede set; 2-2. In de vijfde en beslissende leg begon Humphries met drie missers op tops, maar Van Duijvenbode wist niet te profiteren. Hij miste ook zijn eerste drie openingsdubbels. Beide heren waren bij hun tweede beurt wel in. Humphries gooide een maximale score in zijn derde beurt, terwijl Van Duijvenbode het deed in zijn vierde beurt. Toch was het te weinig voor Van Duijvenbode, via dubbel 10 plaatste Humphries zich voor de tweede ronde van de World Grand Prix.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 82,51 / 35,29%
Dirk van Duijvenbode: 80,69 / 20%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *