Luke Humphries - European Darts Matchplay 2023

Luke Humphries is niet te stoppen op Pro Tour: wint PC15, ondanks comeback Chisnall

De Poland Darts Masters is nog maar net afgelopen, of er staan alweer 2 Players Championship-toernooien op het programma. Te druk of toch op vakantie, de volledige top 4 van de wereld skipte het toernooi in Leicester. In de finale van Players Championship 15 won Luke Humphries door met 8-5 te winnen van Dave Chisnall.

Humphries en Chisnall wonnen eerder dit seizoen beiden al een Euro Tour-toernooi, maar nog geen Players Championship. Humphries is de 13e nieuwe winnaar, na 15 toernooien.

Toch was er redelijk Nederland succes vanuit de hand van Berry van Peer. De 26-jarige darter hervond zich en behaalde de kwartfinale. Dave Chisnall en Luke Humphries – nummers 1 en 2 van de Pro Tour Order of Merit – lieten geen verrassing mogelijk. De Engelse vloertoppers haalden de finale. ‘Chizzy’ gooide zelfs 4 keer een 100+ gemiddelde.

De kwartfinale van Radek Szaganski was opmerkelijk te noemen. De Pool had relatief gelukkige lotingen en kwam tot de laatste 8 zonder echt goed te spelen. Kevin Doets pakte extra prijzengeld mee door pas te strandden bij de laatste 16. Raymond van Barneveld verloor in de eerste ronde met 6-2 van Ricky Evans.

In de finale begon Chisnall sterk aan de wedstrijd, Humphries moest duidelijk nog even inkomen. De oudere Engelsman kwam met 2-0 voor op de jongeren. Maar toen ging het mis voor de nummer 12 van de wereld. Humphries liet zijn magie zien, klom naar dik een gemiddelde van dik in de 100 en won 5 legs op rij: 5-2. Humphries bleef niet koel en liet zich verrassen door Chisnall.

Humphries kwam op 7-3, maar zag vervolgens zijn tegenstander helemaal terugkomen. Na 4 gemiste matchpijlen over meerdere legs, maakte Chisnall 7-7. In de allesbeslissende leg liet Humphries zien toch weer scherp te zijn. Een pijl op dubbel 8 en boem, de winst was binnen.