Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler - Premier League 2024

Luke Littler explodeert met 9-darter en wint Premier League 2024

Luke Littler blijft de dartwereld verbazen. Het 17-jarige supertalent gooide in de finale van de Premier League 2024 wéér een 9-darter, waarna hij Luke Humphries met 11-7 versloeg en zijn eerste tv-titel greep.

Op 3 januari 2024 troffen Luke Littler en Luke Humphries elkaar voor de eerste keer. Een kleine vijf maand later, nadat ze ondertussen al meerdere keren een duel met elkaar hadden uitgevochten, staarden ze elkaar weer in de ogen: in de finale van de Premier League ging het wederom om een hoofdprijs. Beide mannen maakten er een spannende pot van, al leek zowel Littler als Humphries in de eerste tien legs niet heel tevreden met het getoonde spel. Na een snelle 2-0 voorsprong van Littler ging het tot 5-5 gelijk op, al had Humphries in leg acht wel een 116-finish nodig om niet te worden gebroken. Veel meer kansen om elkaar een klap uit te delen waren er halverwege niet geweest.

Wéér perfectie van Littler: ‘The Nuke’ knalt naar titel

Vanuit de onderbreking liet Littler de zaal ontploffen. Voor alweer de vierde (!) keer, waarvan de derde keer op een podium, gooide ‘The Nuke’ een 9-darter. Een goed voorteken voor het supertalent: de vorige drie keer won hij daarna ook meteen het toernooi. Littler duwde het gaspedaal nog even verder in en brak Humphries een leg later ook, waarna hij door zijn eigen leg in 12 pijlen te houden de stand op 8-5 zette.

Het niveau schoot door het dak, en ook Humphries droeg zijn steentje daar aan bij. Mede door een 134-finish haakte hij nog ietwat aan, al moest hij ook constant toezien hoe Littler er triples in bleef smijten. Toch kreeg de wereldkampioen een kans: vanaf 145 miste hij tops om in breaks weer gelijk te komen. Littler leek niet onder de indruk en vond tops met zijn eerste pijl, waardoor hij op één leg van zijn eerste grote titel kwam. Een leg later was die titel ook al een feit: nadat Humphries de grote 12 miste, gaf hij de kans aan Littler om het meteen af te maken. Zijn zo geliefde tops werd geraakt, waarna de 17-jarige bijna explodeerde van geluk. De eerste van vele tv-titels, dat lijkt een zekerheid.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Littler: 105.60 / 50%
Luke Humphries: 102.47 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *