Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler - Premier League 2024

Luke Littler wint in Manchester en is nieuwe PL-koploper

Nadat Luke Littler vorige week voor het eerst een Premier League-avond wist te winnen, ging hij in Manchester op jacht naar zijn tweede titel. En met succes, want Littler won de avond en is de nieuwe koploper van de Premier League.

Na de machtsexplosie van Luke Humphries op de European Tour reisde de PDC deze week af naar Manchester: avond nummer tien van de Premier League stond alweer op het programma. De eerste partij van de avond voelde hierin toch een beetje als voorprogramma voor de rest. Nathan Aspinall en Rob Cross, die elkaar twee weken ook al troffen in ronde één in Dublin, lieten bij vlagen toch aardig spel zien. Net als in Ierland leverde dit dezelfde winnaar op: Aspinall kwam naast de 6-3 zege zelfs tot een gemiddelde van boven de 100. Luke Littler en Michael van Gerwen, op voorhand hét affiche van de avond, kwamen hier bij lange na niet aan. Beide mannen doken onder de 95 en wisten ook de hoge finishes niet te raken. Zonder veel beleving werd Van Gerwen hier de dupe van: net als vorige week werd het 6-3 voor de 17-jarige Engelsman.

Michael Smith, die als inwoner van Saint Helens (een voorstad van Liverpool) de vijandigheid van het publiek in Manchester kon ruiken, zorgde daarna voor een verrassing. ‘Bully Boy’ kon eindelijk zijn hoge scores weer vinden, waardoor hij Luke Humphries aan de kant kon zetten. De wereldkampioen kon zijn niveau van afgelopen weekend niet herhalen en droop af. De hekkensluiters, Peter Wright en Gerwyn Price, sloten de eerste ronde af, en hoe! Met vier 13-darter en twee 11-darters vlogen ze uit de startblokken, terwijl beide mannen ook nog een 100+ finish gooiden. Het gemiddelde van Wright tikte bijna de 110 aan, maar de zege leverde hem dat niet op. Price sloeg met een 12-darter op het juiste moment toe, waardoor hij deze greep: 6-4 met een gemiddelde van 107.88.

Halve finales

De eerste halve finale van de avond ging tussen Nathan Aspinall en Luke Littler. Beide heren hadden prima spel laten zien in hun kwartfinale partij, maar toch was het de jonge Littler die er uiteindelijk met de winst vandoor ging. In de derde leg plaatste ‘The Nuke’ de break met een 12-darter, waardoor ‘The Asp’ achter de feiten aan kwam te lopen. Tot aan een 2-4 voorsprong voor Littler gingen de daaropvolgende legs met de pijlen mee, tot Littler de volgende break in opnieuw 12 darts plaatste. Aspinall kwam nog wel terug tot 5-4, maar zag Littler de wedstrijd vanaf de dubbel 10 in het slot gooien.

Michael Smith zorgde in zijn kwartfinale voor een verrassing door Luke Humphries uit te schakelen, maar kon dit geen vervolg geven. Gerwyn Price bleek een maatje te groot voor ‘Bully Boy’, De Welshman mocht de wedstrijd beginnen en hij liep al vrij snel uit naar een 3-0 voorsprong in legs. In de derde leg wist aprice zelfs een 9-darter te gooien. Deze achterstand kwam Smith niet meer te boven. De Engelsman pakte nog wel een aantal legs, maar kwam tekort om het ‘The Iceman’ écht lastig te maken. Met een 6-3 overwinning plaatste Price zich voor de finale van de Premier League-avond in Manchester.

Finale

Nadat Luke Littler een week geleden zijn eerste avond in de Premier League wist te winnen, was het een week later opnieuw raak voor ‘The Nuke’. Gerwyn Price was de tegenstander van Littler, maar het was de jonge Engelsman die via een 13-, 13-, en een 19-darter al snel uitliep naar een 3-0 voorsprong. Door zelf een 13-darter te gooien deed Price iets terug, maar Littler had het gaatje al geslagen. De daaropvolgende legs gingen allemaal met de pijlen mee, waardoor Littler in de negende leg de wedstrijd in het slot gooide. Price miste 132 op de bulls-eye, waarna Littler de dubbel 20 gooide en de avond in zijn voordeel besliste.

Uitslagen

Kwartfinales
Nathan Aspinall 6-3 Rob Cross
Luke Littler 6-3 Michael van Gerwen
Michael Smith 6-3 Luke Humphries
Gerwyn Price 6-4 Peter Wright

Halve finales
Luke Littler 6-4 Nathan Aspinall
Gerwyn Price 6-3 Michael Smith

Finale
Luke Littler 6-3 Gerwyn Price

Stand

  1. Luke Littler – 23 punten
  2. Luke Humphries – 22 punten
  3. Nathan Aspinall – 18 punten
  4. Michael van Gerwen – 17 punten
  5. Michael Smith – 15 punten
  6. Rob Cross – 11 punten
  7. Gerwyn Price – 10 punten
  8. Peter Wright – 4 punten
Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *