Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Lukeman, Heta, Van Gerwen en Humphries naar halve finales

Martin Lukeman, Damon Heta, Michael van Gerwen en Luke Humphries hebben zich afgelopen maandagavond geplaatst voor de halve finales van de German Darts Grand Prix. Lees hier meer.

In de eerste kwartfinale wist de ongeplaatste Martin Lukeman met 6-4 te winnen van de thuisfavoriet Martin Schindler. Schindler begon de wedstrijd erg goed met een break door 96 uit te gooien, maar zag vervolgens Lukeman terug breaken en zelfs een break voorkomen; 3-1. Die break hield stand tot 4-2. In de zevende leg brak Lukeman opnieuw met een 88-finish, maar kon de wedstrijd in zijn eigen leg niet tot een conclusie brengen. Schindler brak met een 11-darter terug en hield vervolgens zijn eigen leg voor 5-4. Daar bleef het bij, want met een 14-darter verzekerde de Engelsman zich voor zijn allereerste PDC halve finale.

In de tweede kwartfinale wist Damon Heta in een beslissende leg te winnen van Jonny Clayton. Heta begon als betere speler aan de partij door al snel een 5-1 voorsprong te nemen, met finishes van 120 (2x) en 130. Toch gaf ‘The Ferret’ niet zo maar op. Met twee 14-darters, één 15-darter en een 12-darter kwam Clayton helemaal langszij; 5-5. In de beslissende leg die Clayton mocht beginnen, kon hij opeens de triples niet meer vinden. ‘The Heat’ profiteerde en zorgde met een 180’er en tops voor een halve finale plaats.

In de derde kwartfinale had Michael van Gerwen weinig moeite met Keegan Brown. De Nederlander won de eerste 4 legs in 11,17,14 en 15 darts. Het leek in de vijfde leg ook 5-0 te worden, maar miste 4 pijlen op de dubbel. Brown kon via dubbel 8 zo toch nog zijn eigen leg houden. De overige legs gingen ook met de darts mee, waardoor Van Gerwen zich met een 6-2 zege kon melden bij de laatste 4.

In de laatste kwartfinale won Luke Humphries in een decider van Wesley Plaisier. Humphries begon sterk door de eerste twee legs met pakken, met een 13-darter voor de break en een 116-finish om zijn eigen leg te houden. Daarna gingen er zeven legs met de darts mee, waaronder drie 100+ finishes. Humphries wist 108 en 125 uit te gooien, terwijl Plaisier 121 via de bull uitgooide. Bij een stand van 5-4 kreeg Humphries twee matchdarts op een 64-finish, maar werd gemist. Plaisier profiteerde optimaal en brak met een 68-finish terug naar 5-5. De beslissende leg werd begonnen door de Nederlander. Plaisier kreeg na 12 darts één kans op een 98-finish voor de zege, maar kreeg geen kans op de dubbel. ‘Cool Hand Luke’ bleef koel en pakte met een 71-finish in twee darts alsnog de overwinning.

Halve finales:
Martin Lukeman vs Damon Heta (13)
Michael van Gerwen (7) vs Luke Humphries (14)

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *