Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martin Lukeman

Lukeman haalt missende Van Gerwen onderuit 

Michael van Gerwen mocht het zaterdag in de tweede ronde van de European Darts Grand Prix 2022 opnemen tegen Martin Lukeman. ‘The Green Machine’ was, mede door het missen van veel dubbels, niet opgewassen tegen zijn Engelse tegenstander. 

De Nederlander, die door de afwezigheid van Gerwyn Price de hoogstgeplaatste speler was van het toernooi, mocht de wedstrijd aftrappen. Maar hij wist zijn leg niet te behouden: Lukeman snoepte die in vijftien pijlen en met een mooie 110-finish van hem af. De Engelsman wist de break echter niet verzilveren: Van Gerwen pakte de tweede leg van de wedstrijd in vijftien pijlen. Zowel Lukeman als Van Gerwen miste vervolgens meerdere pijlen op de dubbels, maar uiteindelijk plaatste Lukeman via de dubbel één de derde break van de wedstrijd.  

In veertien darts wist Lukeman, die in april nog de finale haalde van de German Darts Grand Prix, als eerste zijn eigen leg te behouden. ‘Smash’ trok in zestien pijlen ook de daaropvolgende leg naar zich toe. Tussenstand: 4-1 voor de Engelsman. 

En daar bleef het niet bij: ook de zesde leg van de wedstrijd werd achter Lukemans naam geschreven. Binnen veertien pijlen stootte de Engelsman vervolgens door naar de eindstreep. Hij liet een eindscore van 6-1 noteren. Zondag mag hij het opnemen tegen Martin Schindler of Madars Razma.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Michael van Gerwen: 89.77 / 7.1% 
Martin Lukeman: 96.19 / 37.5% 

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *