Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Dartbord

MAD Benelux maakt hun plannen bekend

MAD Benelux heeft afgelopen zijn plannen bekend gemaakt tijdens een presentatie en het lijkt er op dat MAD Benelux zich wil richten op een flinke verandering in het amateurdarts. Lees hier meer over de plannen.

Regiotoernooien en drie eindtoernooien

MAD Benelux is van plan om verschillende regiotoernooien te organiseren en drie eindtoernooien. Één van de eindtoernooien zal de MAD Benelux Open zijn waar in totaal 160 spelers zich voor kunnen kwalificeren. Er zullen namelijk 128 kwalificatietoernooien zijn voor de heren en 32 kwalificatietoernooien voor de dames. Deze toernooien worden op meer dan 40 verschillende locaties gespeeld in Nederland, België en Luxemburg. De kwalificatietoernooien zullen in december 2021 van start gaan.

De winnaar van elk kwalificatietoernooi plaatst zich voor de Benelux Open en is daarmee ook gelijk verzekerd van prijzengeld. Echter moeten spelers die zich kwalificeren wel lid zijn van MAD (25 euro jaarlidmaatschap). Gebeurt dat niet, dan zal er 25 euro van het prijzengeld afgetrokken worden. Spelers die mee willen doen aan de kwalificatietoernooien hoeven geen lid van MAD Darts te zijn. De totale prijzenpot zal voor de Benelux Open zal bestaan uit 18.000 euro. De winnaar van de Benelux Open voor de heren zal zich kwalificeren voor het MAD WK. De beste dame verdient een ticket voor een ander eindtoernooi, namelijk het MAD Benelux Championship in oktober 2022.

Het bestuur is nog bezig met twee andere eindtoernooien. Voor één van die toernooien is het plan om NDB Ranking winnaars, winnaars van MAD Benelux evenementen en een bepaalde aantal spelers uit de Benelux via de MAD Benelux Ranking uit te nodigen. MAD is in gesprek met de NDB en de WDF voor een samenwerking dat MAD punten kan toekennen voor de MAD-ranking bij verschillende NDB- en WDF-toernooien.

De winnaars van de drie eindtoernooien plaatsen zich dus automatisch voor het MAD WK, net als de nummer 1 van de MAD Benelux Ranking.

Vincent van der Voort

Vincent van der Voort zit in het bestuur van MAD Darts en reageerde bij de presentatie op de plannen van MAD bij Dartsnieuws. “Ik wil graag helpen omdat ik vind dat het tijd is voor vernieuwing. Zelf ben ik natuurlijk ook uit het amateurcircuit voortgekomen. Ik merk bij ons in de buurt, dat de toernooien gewoon minder worden. Toen ik in de jeugd speelde, waren er achttien NDB-toernooien en dat werden er later veertien, twaalf en nu nog maar zes. Er blijven te veel goede darters thuis, die niet naar de NDB-toernooien gaan. Het darten is niet minder populair geworden in Nederland, maar het moet interessanter gemaakt worden.”

“Alle toernooiwinnaars bij ons zich plaatsen voor een eindtoernooi, en daarom is het altijd interessant om mee te doen. Dat is wat ik bedoel met het interessant maken voor de amateurdarters. Mensen kunnen altijd lekker gooien wanneer ze willen, dat vind ik heel belangrijk en dat mis ik nu. Het belangrijkste is dat mensen denken dat er bij MAD leuke toernooien worden georganiseerd, waarbij je je ook kan plaatsen voor een eindtoernooi als je het goed doet. Dat is een korte route om je te plaatsen voor het WK en te kunnen darten in eigen land“, aldus de nummer 27 op de PDC Order of Merit.

Meer info over de plannen van de MAD Benelux wordt de komende week bekend gemaakt.

Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *