Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Madars Razma doet belangrijke zaken richting WK 2020

Nadat de eerste twee toernooien al gewonnen werden door Baltische spelers, Razma en Labanauskas, was het opnieuw raak op de PDC Nordic & Baltic Tour. In het derde toernooi van het seizoen, in Denemarken, stonden de reeds genoemde TourCard-houders tegenover elkaar in de finale:

Route naar de halve finales
De halve-finale bevatte vier bekende namen. Drie daar van zijn recent TourCard-houder geworden. Hiermee worden Madars Razma uit Letland, Marko Kantele uit Finland en Darius Labanauskas uit Litouwen bedoeld. De vierde halve-finalist werd iemand die al veelvuldig op de EuroTour te zien was: de Zweed Dennis Nilsson.

Dennis Nilsson behaalde de laatste 4 door achtereenvolgend Ivan Springborg (6-1), Henrik Primdal (6-1), Daniel Larsson (6-3) en Steen Lysen (6-4) te verslaan. Madars Razma hoefde daarentegen minder wedstrijden te winnen om de halve-finale te bereiken. Hij won van Mika Wennersten (6-3), Mats Andersson (6-2) en Andreas Harrysson (6-0). Ook Kantele kon van zijn geplaatste status gebruik maken. Hij won achtereenvolgend van Niklas Olsson (6-2), Vladimir Andersen (6-2) en Oskar Lukasiak (6-4) om bij de laatste vier te komen. Darius Labanauskas had de slechtste loting. Hij begon met een winst op Per Laursen (6-2) om vervolgens nipt van zijn goed spelende landgenoot Mindaugas Barauskas te winnen (6-5). In de kwartfinale won de Litouwer van EuroTour-deelnemer Johan Engström met 6-3.

Halve-finales
De Baltische vrienden Labanauskas en Razma troffen elkaar nog niet in de halve-finales. Madars Razma mocht het opnemen tegen Marko Kantele en Darius Labanauskas moest Dennis Nilsson zijn beste kant laten zien.

Madars Razma 6-3 Marko Kantele
Marko Kantele, die eerder al op het WK darts stond, begon erg sterk tegenover Razma. Hij pakte met een 15- en een 17-darter de eerste 2 legs. Maar daarna kwam Kantele er niet meer aan te pas. Door drie legs achter elkaar hoger dan 100 gemiddeld te gooien, een 14-, 15- en een 12-darter, pakte Razma de voorsprong (3-2). Nadat hij er ook nog een 17-darter overheen wist te gooien werd de voorsprong uitgebouwd (4-2). Hierna wist Kantele nog wel een goede leg te gooien (4-3), maar de Fin kon de klasse van Razma niet meer bijhouden waardoor de wedstrijd met 6-3 in het voordeel van de Let eindigde.

Darius Labanauskas 6-4 Dennis Nilsson
Bij de tweede halve-finale ontstond er een identieke situatie als in de eerste halve-finale. Labanauskas kwam al snel op achterstand door een goed spelende Nilsson (0-2). De Litouwer was duidelijk nog niet wakker en kwam al snel met 1-4 achter te staan. Een verloren zaak, zou je zeggen. Maar Labanauskas bleef doorknokken en won vijf (!) legs achter elkaar. Waarvan er maar één in meer dan 15-darts werd uitgegooid. Uiteindelijk won de WK-deelnemer en kersverse tourcardhouder dus met 6-4.

Finale
De finale ging tussen de nummer één en twee van de ranking. De beste twee darters van de Baltische Staten mochten het tegen elkaar opnemen. Toch werd het eenrichtingsverkeer. Darius Labanauskas kon zichzelf niet opnieuw opladen en gooide ruim onder zijn niveau. Dit zorgde ervoor dat Madars Razma, die erg goed gooide over de dag gezien, niet zijn beste kunnen hoefde te laten zien. Nadat Labanauskas nog wel 2-1 wist te maken, pakte Razma alle navolgende legs met o.a. een 14-darter (6-1). Madars Razma wint hierdoor zijn tweede titel van het seizoen.

Madars Razma: 92.0
Darius Labanauskas: 81.6

Order of Merit
Madars Razma en Darius Labanauskas bouwen hun voorsprong uit en hebben zicht virtueel geplaatst voor het WK 2020, Razma neemt wel de koppositie over. Verder is er weinig veranderd bij de bovenste posities op de ranking. Dennis Nilsson en Steen Lysen komen de top 10 binnen. Opvallend is de lage ranking van Kim Viljanen.

Beste darter per land:
Letland – Madars Razma (1)
Litouwen – Darius Labanauskas (2)
Finland – Marko Kantele (3)
Zweden – Oskar Lukasiak (5)
Denemarken – Steen Lysen (10)
IJsland – Hallgrimur Egilsson (20)
Noorwegen – Robert Wagner (24)

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *