Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Madars Razma

Madars Razma grijpt laatste titel in Ijsland

Madars Razma heeft de laatste titel van dit weekend in Ijsland gewonnen. Tijdens het vijfde toernooi van de PDCNB was hij in de finale te sterk voor Daniel Larsson.

PDC N&B 5

43 spelers begonnen op zaterdagavond aan de laatste van vijf rankingtoernooien in Ijsland. Al voordat het startschot had geklonken mocht geconcludeerd worden dat het een zeer succesvol weekend was geweest. Er lag nog één kans voor de spelers om het nog beter te maken. Madars Razma en Daniel Larsson waren uiteindelijk het meest tevreden: zij haalden de laatste finale.

Madars Razma had in zijn eerste wedstrijd tegen Kristjan Sigurdsson niet zijn beste spel nodig om toch met 6-0 te winnen. Tegen Ástþór Ernir Hrafnsson ging het qua spel al een stuk beter, wat ook hier resulteerde in een vrij makkelijke 6-2 overwinning. Johan Engström was de eerste serieuze tegenstander, maar ook hij kon met 6-4 geen genoeg tegenstand bieden. Winnaar van toernooi drie, Andreas Toft Jørgensen, was in de halve finale de laatste tegenstander. Razma leek lang in problemen, maar trok met 6-4 toch de zege over de lijn.

Daniel Larsson noteerde in zijn openingswedstrijden beide een 6-1 overwinningen: zowel Matthias Örn Fridriksson als Claus Bendix Nielsen moesten er aan geloven. Landgenoot Dennis Nilsson werd daarna met maar liefst 6-0 aan de kant gezet. In het duel tussen de nummers één en twee van de ranking, tegen Marko Kantele dus, trok Larsson ook aan het langste eind. Het werd hier 6-4.

Met legs in 13 en 14 pijlen begon Razma uitstekend aan de finale. Larsson reageerde met een 12-darter, waarna hij de wedstrijd omdraaide door de volgende legs ook te winnen, dit in 15 en 18 pijlen. Dit keer was het Razma die moest reageren en dat deed hij met een 15-darter. Legs in 17 en 14 volgden, waardoor de Let op matchpoint kwam. Larsson deed nog iets terug, maar met een 15-darter maakte Razma het daarna vakkundig af. Een 6-4 overwinning voor ‘Latvian Razmatazz’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Madars Razma: 95.15 / 43%
Daniel Larsson: 88.93 / 44%

Order of Merit

Madars Razma heeft met zijn titel ook meteen de leiding in het klassement overgenomen. Larsson behoudt zijn tweede plek, Kantele valt viruteel buiten de WK-plekken.

  1. Madars Razma 3000
  2. Daniel Larsson 2725
  3. Marko Kantele 2600
  4. Andreas Toft Jørgensen 1800
  5. Darius Labanauskas 1350
  6. Johan Engström 1200
  7. Dennis Nilsson 1100
  8. Niels Heinsøe 1025
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *