Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Madars Razma pakt in Zweden eerste PDCNB-titel van het jaar

Madars Razma is het nieuwe jaar ongeloofelijk goed begonnen. Nadat hij begin januari al zijn Tour Card wist terug te winnen, pakte hij nu ook de winst tijdens het eerste PDCNB toernooi van het jaar. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
De eerste vier halve finalisten van het nieuwe PDCNB seizoen waren de twee Zweden Oskar Lukasiak en Johan Engström, de Fin Ulf Ceder en de Let Madars Razma. Lukasiak rekende op zijn weg hiernaar toe af met Thomas Nestling, Cor Dekker, Ricky Nauman (alle drie 6-2) en de nieuwe Tour Card houder Marko Kantele (6-3). Engström was te sterk voor Brian Christiansen (6-0), Ivan Springborg (6-0), Robert Wagner (6-1) en als laatste verrassend voor Darius Labanauskas (6-3).

Ulf Ceder begon net als vorig jaar goed aan de PDCNB Tour. Hij begon met overwinningen op Lars Helsinghof en Bent Lambertsen (beide 6-0), waarna hij ook Jonas Fredriksson (6-3) en Daniel Larsson (6-4) aan de zegekar bond. Madars Razma hoefde slechts drie wedstrijden te winnen om de laatste vier te bereiken. Dit waren achtereenvolgens Andreas Toft Jørgensen (6-2), Andreas Harrysson (6-3) en Edwin Törbjörnsson (6-5).

Halve finales
De eerste halve finale was een duel tussen de ervaren Ulf Ceder en de 27-jaar oude Oskar Lukasiak. De gemiddeldes van Ceder waren gedurende de dag hoger en dat maakte hem ook de favoriet. Hij mocht ook aan de wedstrijd beginnen, maar het was Lukasiak die de eerste leg in 17 pijlen won. Ceder brak met een 14-darter meteen terug, waarna hij even gas gaf. Hij won zijn eigen leg in 15 pijlen, brak de Zweed met een 73-finish en won daarna weer zijn eigen leg, ditmaal in 16 pijlen. Lukasiak hield nog hoop met een 19-darter, maar een 120-finish later kwam de stand op 5-2 in het voordeel van de Fin. Met 16 pijlen pakte hij ook de laatste leg en ging hij naar de finale.

Ceder: 90.0/60%
Lukasiak: 84.2/20%

De tweede halve finale ging zo tussen Madars Razma en Johan Engström. Beide mannen zitten in een goede periode, want naast de Tour Card van Razma was het Engström die afgelopen vrijdag zich plaatste voor de Austrian Darts Open. De vorm die hij daar had nam hij ook mee naar deze wedstrijd. Razma mocht dan wel beginnen, het was Engström die de eerste leg pakte. In 17 pijlen hield hij ook zijn eigen leg, terwijl Razma nog mijlenver achter lag. Een 124-finish leverde de Zweed zelfs een 3-0 voorsprong op. Razma schoot waker en gooide een leg in 14 pijlen. Hij hield zijn eigen leg in 16, waardoor er weer hoop was. Beide mannen hielden hun eigen legs, waarna Razma bij een stand van 4-3 terugbrak naar 4-4. Een 17-darter met 85-finish leverde hem zelfs de voorsprong op. Engström zorgde er met een 14-darter echter wel voor dat er een beslissende leg kwam. In deze laatste leg was het toch echt de klasse van Razma die hem redde. Een 12-darter met een 145-finish leverde hem de finaleplek op.

Razma: 93.4/46%
Engström: 97.8/42%

Finale
Ulf Ceder en Madars Razma kwamen zo tegenover elkaar te staan in de finale. Vorig jaar wisten beide darters twee keer de finale te halen. Ceder verloor beide keren, Razma won twee keer. Dit waren zelfs de laatste twee toernooien van vorig jaar, waardoor Razma een ‘streak’ van drie toernooien op rij neer gaan zetten. Hij mocht in ieder geval beginnen en deed dat overtuigend met een 14-darter. Een 15-darter leverde hem zelfs de break op, waarna hij in 18 pijlen ook weer zijn eigen leg hield. Opnieuw had hij aan een 15-darter genoeg om een break te plaatsen, waardoor de overwinning al erg dichtbij was. De slechtste leg van de wedstrijd, een 21-darter, leverde hem al de 5-0 voorsprong op. In de laatste leg was het weer een 15-darter, dit keer met een finish van 109. Zo werd het een eenvoudige 6-0 overwinning.

Razma: 92.0/67%
Ceder: 86.8/0%

PDC Nordic en Baltic Order of Merit
Na het eerste toernooi gaat logischerwijs de winnaar van vandaag, Madars Razma, aan kop. Veel valt hier dus nog niet over te zeggen. Wat wel al belangrijk is, is dat de kwartfinalisten van het eerste toernooi op de zondag, voor toernooi 2, een geplaatste status zullen krijgen.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *