Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Madars Razma schrijft geschiedenis op Players Championship, Hopp wint

Voordat de World Grand Prix begint aankomende zondag, maken de professionele darters zich dit weekend nog op voor twee Players Championship toernooien. Het negentiende toernooi werd vandaag (vrijdag) gespeeld en bevatte veel verrassingen. Lees hier meer.

Opnieuw stonden 128 deelnemers aan de start van het toernooi. Een behoorlijk aantal Nederlanders wist de eerste ronde niet door te komen. Jelle Klaasen verloor met 6-5 van George Killington uit Engeland en Vincent van de Voort ging zonder een leg te winnen naar huis na een wedstrijd tegen Ian White (6-0), tevens uit Engeland. Ook Vincent Kamphuis ging in de eerste ronde onderuit. Hij verloor van Joe Cullen met 6-2. Dirk van Duijvenbode had het geluk ook niet aan zijn zijde. Hij verloor nipt, met 6-5, van Matthew Edgar. De laatste Nederlander die het niet lukte bij de laatste 64 te komen was Christian Kist. Hij verloor van Simon Whitlock met 6-4.

De tweede ronde dan. Danny Noppert verloor van de Let Madars Razma, die achteraf een toernooi in vorm gooide, met 6-4. Benito van de Pas ging onderuit tegen Ross Smith (6-4) en Jeffrey de Zwaan ging in een nationaal gevecht met minimale cijfers onderuit tegen Ron Meulenkamp (6-5). Ook Raymond van Barneveld kon niet van een landgenoot winnen. Hij verloor opvallend van Jimmy Hendriks met 6-5. Tenslotte verloor Mario Robbe zijn tweede ronde. Hij kon niet winnen van Darren Webster (6-2).

Ook bij de laatste 32 strandden een aantal Nederlanders: Ron Meulenkamp verloor met 6-5 van Ross Smith, die eerder al Van de Pas versloeg en ook Jeffrey de Graaf moest het afgeven tegenover Steve West met 6-2. Ook Jimmy Hendriks en Jan Dekker verloren. Hendriks verloor van Rob Cross met 6-3 en Dekker moest zijn meerdere erkennen aan Steve Lennon (6-5).

Dit betekende dat er nog maar twee Nederlanders bij de laatste 16 aanwezig waren. Michael van Gerwen won met moeite van Gary Anderson (6-5) en Jermaine Wattimena won van Steve Lennon uit Ierland met 6-4. Geen Nederlandse afvallers dus!

De laatste 8 was het opvallende eindstation van de Nederlanders. Michael van Gerwen verloor van Madars Razma uit Letland(!), iemand die na dit jaar waarschijnlijk zijn Tour-Card zal kwijtraken, met 6-5. Jermaine Wattimenaverloor met dezelfde scoren. Alleen kon hij niet winnen van de Duitser Max Hopp (6-5).

Halve finale:
Madars Razma 6–2 Andrew Gilding
James Wilson 3–6 Max Hopp

Finale:
Max Hopp 6–3 Madars Razma

Madars Razma is dankzij zijn winst de eerste Let ooit die een PDC-finale behaalde. De man uit Letland schreef dus geschiedenis. Razma behaalde zijn finale via deze weg: Peter Hudson (6-2), Danny Noppert (6-4), Gerwyn Price (6-3), Ronny Huybrechts (6-5), Michael van Gerwen (6-5) en Andrew Gilding (6-2).

Max Hopp behaalde zijn finale door deze darters te verslaan: Alan Norris (6-2), Davy van Baelen (6-4), Darren Webster (6-2), Jamie Hughes (6-1), Jermaine Wattimena (6-5) en James Wilson (6-3).

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.