Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Noppert

Magistrale Danny Noppert bereikt halve finales

Vanavond werden de kwartfinales van de World Grand Prix gespeeld in de Morningside Arena in Leicester. In de eerste partij van de avond versloeg Danny Noppert met 3-1 in sets Ian White en bereikt daarmee de halve finales! Lees hier meer.

Danny Noppert mocht de allereerste kwartfinale van de World Grand Prix 2021 beginnen. Waar Ian White in de openingsleg meteen 5 openingsdubbels miste, was Noppert in zijn tweede pijl open en hield met een 56-finish zijn eigen leg. White begon in zijn eigen leg een stuk beter, met 5 perfecte pijlen stond hij na 9 darts op 101. Toch kreeg White het niet voor elkaar om de dubbel te raken. Hij miste 5 pijlen op de dubbel, waardoor Noppert via dubbel 6 de break plaatste. Een leg later pakte de Fries met een 14-darter de eerste set.

White kwam goed uit de pauze, want met een 15-darter hield hij zijn eigen leg. Noppert kwam in zijn eigen leg onder druk te staan, nadat White twee keer 140 gooide. Noppert kreeg 110 niet uit, waarna White met een 80-finish de break plaatste. White kreeg in zijn eigen leg de kans om de set binnen te slepen, maar een 63-finish werd gemist op tops. Hierdoor brak Noppert in 13 darts gelijk terug. Een 16-darter zorgde ervoor dat Noppert de break verzilverde en terugkwam tot 2-2. Een belangrijke leg volgde, waarin White in de eerste beurt meteen opende. Noppert deed dat niet, waardoor White snel uitliep in de leg. Met een 81-finish in 12 darts pakte ‘Diamond’ de tweede set en zo stond het 1-1 in de pauze.

Na de tweede en laatste pauze begon ‘The Freeze’ aan de derde set en deed dat sterk door met een 96-finish zijn eigen leg te houden. White antwoordde goed door met een 62-finish ook zijn eigen leg te houden. In de derde leg van de derde set wist Noppert op het nippertje zijn eigen leg te houden, via dubbel 4 kwam hij 2-1 voor. In de leg van White scoorden beide heren erg goed. Noppert leek de kans de krijgen om de set te pakken, hij stond na 12 pijlen op dubbel 10 maar kreeg geen kans. Met een hele knappe 104-finish (S18-BULL-D18) kwam White toch weer langszij; 2-2. Wederom moest er een beslissende leg aan te pas komen. Noppert was dit keer wel meteen open, terwijl White dat niet voor elkaar kreeg. Noppert gooide vervolgens drie keer 140 om met een 41-finish de set te pakken; 2-1.

White begon aan de vierde set, maar kreeg meteen een break om de oren. Dankzij zijn eerste 100+ finish (116) van de wedstrijd kwam Noppert 1-0 voor. Toch wist Noppert het initiatief niet vast te houden, hij begon leg twee met drie missers op de openingsdubbel. White profiteerde en brak in 14 darts meteen terug. Een zenuwachtige leg volgde in leg drie. Beide heren gooiden allebei een maximale score, maar hadden moeite met uitgooien. White miste 6 darts op de dubbel, waardoor Noppert met zijn laatste pijl dubbel 4 checkte. In de vierde leg waren beide heren meteen in de eerste beurt in. Door een belangrijke 140-score liet Noppert 86 over na 12 pijlen. Met twee single 18 en de bull won Noppert met 3-1 (3-0,2-3,3-2,3-1) in sets en zien we hem vrijdagavond terug in de halve finales!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 95,57 / 52,38%
Ian White: 91,94 / 30%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *