Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Magistrale Michael van Gerwen laat niks over van Rob Cross

In de middagsessie van de finaledag van de UK Open worden de kwartfinales gespeeld. In de tweede kwartfinale kwam Michael van Gerwen in actie tegen Rob Cross. Lees hier meer.  

Rob Cross begon de tweede kwartfinale, omdat hij de bull had gewonnen van Michael van Gerwen. Cross begon goed aan de partij door de eerste leg in 15 darts te houden. Van Gerwen hield vervolgens ook eenvoudig zijn eigen leg in 17 darts. In de derde leg gooide ‘Voltage’ 48 uit voor een 2-1 voorsprong. In de vierde leg produceerde Van Gerwen een 127-finish, met Cross op 60. In de laatste leg voor de pauze produceerde Cross een knappe 12-darter met een 100-finish voor een 3-2 voorsprong.

Van Gerwen kwam ijzersterk uit de pauze, met een 12-darter hield de Nederlander zijn eigen leg voor 3-3. In de zevende leg plaatste Van Gerwen de eerste break in 13 darts voor een 4-3 voorsprong. Met de tweede 13-darter op een rij verzilverde ‘Mighty Mike’ de break voor 5-3. Dankzij een 15-darter stopt Cross een reeks van 3 gewonnen legs van de Nederlander en kwam zo terug tot 5-4. Van Gerwen gooide een ijzersterke laatste leg voor de pauze, waardoor de heren gingen pauzeren met een 6-4 tussenstand.

Beide spelers kwamen goed uit de pauze. Cross miste dubbel 11 op een 124-finish om zijn eigen leg te houden, met een 60-finish in 11 darts plaatste Van Gerwen de tweede break. De break werd verzilverd met 14-darter voor een 8-4 voorsprong. In leg 13 miste Cross een 77-finish op tops, waardoor Van Gerwen via dubbel nogmaals een break plaats en op matchpoint kwam. Met een 14-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg en plaatste zich zo voor de halve finales!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 110,81 / 47,62%
Rob Cross: 95,12 / 44,44%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *