Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Maik Kuivenhoven

Maik Kuivenhoven boekt zwaarbevochten zege op Bunting

Afgelopen vrijdagmiddag is de European Darts Open van start gegaan in Leverkusen. In de tweede partij van de avond wist de Nederlander Maik Kuivenhoven in een zwaarbevochten met 6-5 te winnen van Stephen Bunting. Lees hier meer.

Maik Kuivenhoven mocht de partij beginnen en hield via dubbel 10 zijn eigen leg. Kuivenhoven begon in de tweede leg beter te scores, zo begon hij met 140 en 180. Via dubbel 16 werd de break geplaatst door de Nederlander. De break werd eenvoudig verzilverd, met een 17-darter werd het 3-0 voor Kuivenhoven. In de vierde leg kwam Stephen Bunting dan ook eindelijk op het scorebord, met een 92-finish bracht hij de stand terug tot 3-1. Kuivenhoven antwoordde met ook een knappe finish, met een 117-finish nam hij een 4-1 voorsprong.

Bunting hield vervolgens ook weer zijn eigen leg, voordat hij de Nederlander in leg 7 met een 16-darter terug brak naar 4-3. Bunting kreeg in zijn eigen leg 6 pijlen om er 4-4 van te maken maar miste. Echter kon Kuivenhoven niet profiteren, hij miste 4 pijlen op de dubbel om op matchpoint te komen. Bunting bleef dit keer wel koel en kwam via dubbel 3 toch op 4-4. Kuivenhoven was de eerste speler die op matchpoint kwam, met een 13-darter kwam hij weer op voorsprong; 5-4. Een leg later kreeg Kuivenhoven al matchdarts, maar miste driemaal op tops. Bunting gooide dubbel 5 en zo moest een elfde leg beslissing geven wie er door zou gaan naar de tweede ronde. Beide heren voelden de druk en misten allebei veel matchdarts. Bunting kreeg 4 matchdarts, maar uiteindelijk wist Kuivenhoven zijn tiende matchdart in dubbel 4 te gooien voor een zwaarbevochten 6-5 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Maik Kuivenhoven: 81,70 / 21,4%
Stephen Bunting: 83,05 / 23,8%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *