Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Maik Kuivenhoven

Maik Kuivenhoven naar kwartfinales in Sindelfingen

De finaledag van de European Darts Grand Prix staat zondag op het programma. In de middagsessie wordt de laatste 16 afgewerkt. In de eerste partij van de middag trof Maik Kuivenhoven de Premier League kampioen, Glen Durrant. Lees hier meer.

Maik Kuivenhoven won de bull in de ingooiruimte en mocht daarom de middag in Sindelfingen beginnen. Het was een stroeve start van beide heren, maar het was Glen Durrant die met een 78-finish meteen de break plaatste. Met een 13-darter wist Durrant de break te verzilveren. In de derde leg produceerde Kuivenhoven een 170-finish en hield daarmee zijn eigen leg voor 2-1. Met een 17-darter hield Durrant ook weer zijn eigen leg en kwam daarmee 3-1 voor.

Kuivenhoven begon de vierde leg met een maximale score, maar toch kreeg Durrant kansen om de tweede break te plaatsen. Durrant kreeg 5 darts op de dubbel, maar miste. Kuivenhoven hield via dubbel 10 alsnog zijn eigen leg. Met een 70-finish in 12 darts brak de Nederlander in leg 6 terug naar 3-3. Dankzij een 100-finish wist Kuivenhoven de break te verzilveren en kwam daarmee voor het eerst op voorsprong; 4-3. De achtste leg was een erg matig leg, maar via dubbel 8 kwam 32-jarige wel op matchpoint; 5-3. Met een 13-darter wist Kuivenhoven zijn eigen leg te houden en schakelde daarmee de Premier League kampioen uit!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Maik Kuivenhoven: 90,63 / 42,86%
Glen Durrant: 90,29 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *