Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Mandigers knikkert Harms uit de Lakeside

Vanmiddag werd de tweede rondewedstrijd gespeeld tussen de Nederlanders Harms en Mandigers. Willem Mandigers is als 14e geplaatst, maar hij versloeg de nummer 4 Wesley Harms!

Mandigers begon sterk. Want hij hield zijn eigen leg, brak Harms met een 98-finish en hield vervolgens weer zijn eigen leg, waardoor hij comfortabel op een 1-0 voorsprong is sets kwam. Harms begon de tweede set goed met een 61-finish en een 14-darter in zijn eigen leg. Mandigers pakte de volgende leg, waarna ook Harms zijn eigen leg weer pakte met een knappe 93-finish. In de vierde leg was Mandigers niet in 15-darts uit, waardoor Harms profiteerde via tops: 1-1 in sets.

De derde set werd begonnen door Mandigers, maar Harms ging ervandoor met de eerste leg dankzij een 14-darter. Omdat daarna beide speler wel hun eigen legs pakten in deze set werd het 2-1 in sets voor Wesley Harms. Harms mocht dus de vierde set beginnen, maar deze keer wist Mandigers de eerste leg in de set te breaken met een 11-darter! Hij pakte vervolgens zijn eigen leg met een 64-finish, waarna ook Harms zijn eigen leg pakte. De vierde en vijfde leg werden verdeeld onder beide Nederlanders, dus werd het 2-2 in sets.

Mandigers begon de vijfde set en de eerste 3 legs gingen met de darts mee, waardoor Willem met 2-1 voorkwam. In de vierde leg kwam Mandigers met een kunststukje, want hij brak Harms met een 136-finish voor de 3-2 voorsprong in sets. Harms begon set 6 erg goed, want hij pakte de eerste 2 legs. Mandigers pakte de volgende 2 legs, waardoor hij in de vijfde leg de wedstrijd al zou kunnen winnen. Mandigers kreeg de kans vanaf 74 maar miste tops. Harms miste vervolgens 2 pijlen op tops vanaf 100, waardoor Mandigers 3 pijlen voor dubbel 10 kreeg. Hij ging er koeltjes voor staan en had maar 1 pijl nodig! Mandigers verslaat Harms en gaat door naar de kwartfinales.

 

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.