Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Mandigers nipt onderuit tegen Unterbuchner

Vanmiddag speelde de Brabantse Willem Mandigers voor een plek in de halve finale tegen Michael Unterbuchner. Het was een hele spannende pot, maar in een beslissende set viel helaas toch het doek voor de Nederlander.

Mandigers en Unterbuchner begonnen beiden sterk aan de wedstrijd. Doordat ze allebei hun eigen legs hielden kwam het 2-2 te staan. In de laatste leg had Mandigers zich weggezet op dubbel 19, maar Unterbuchner maakte gebruik van zijn kans vanaf 80. Hij gooide Triple 20 en dubbel 10 voor de 1-0 voorsprong. De tweede set ging voor Mandigers goed van start, want hij pakte de eerste 2 legs. De derde leg mocht hij zelf beginnen en met een 84-finish op de bull trok hij de setstand overtuigend gelijk. Mandigers kreeg het echt op zijn heupen, want set 3 werd begonnen met een break dankzij een 96-finish. De rest van de legs gingen met de darts mee, wat ervoor zorgde dat Mandigers mocht pauzeren met een 2-1 voorsprong

In set 4 gingen de eerste 4 legs weer met de darts mee. In leg 5 leek Unterbuchner een kans te krijgen vanaf 96, maar Mandigers kwam met een spektakelstukje. Hij had 158 staan en ondanks het feit dat hij gespannen oogde, gooide hij hem uit en pakte hij de 3-1 voorsprong in sets. In de vijfde set gingen de eerste legs met de darts mee, waardoor Unterbuchner 2-1 voorkwam. In de vierde leg stond Mandigers op 76, maar de Duitser kwam met een 104-finish: 3-2 in sets. De zesde set was niet echt de set van Mandigers. Het scoren verliep steeds moeizamer en hij pakte maar 1 legje, waardoor Unterbuchner de stand weer gelijk trok tot 3-3.

In de zevende set kwam Mandigers 2-1 voor. In de vierde leg kreeg hij 2 pijlen op dubbel 8, maar hij miste ze allebei, waarna Unterbuchner er 2-2 van maakte. De Duitser begon de laatste leg en miste de bull voor een 130-finish. Mandigers had zich sterk na 12 pijlen op 68 weggezet en via dubbel 4 maakte hij er 4-3 van! De Nederlander had het voordeel dat hij set 8 mocht beginnen en vanaf 100 maakte hij dankbaar gebruik: 1-0. Ook de volgende 3 legs gingen met de darts mee, met als gevolg een 2-2 stand. Mandigers kon nu in zijn eigen leg de wedstrijd afmaken, maar hij was niet in 15-darts uit. Unterbuchner legde aan voor 61 en hij maakte het af. We mochten een beslissende set gaan aanschouwen.

De eerste 3 legs gingen met de darts mee, wat een 2-1 voorsprong voor Unterbuchner betekende. Mandigers móést nu zijn leg houden, maar dat leek niet te gaan lukken. De man uit Brabant overleefde 3 matchdarts en gooide daarna 149 uit! We kregen een tiebreak. Unterbuchner pakte de 5e leg met een 51-finish, waarna Mandigers weer perse zijn leg moest houden. Het leek er nu niet meer in te zitten, want hij stond na 15 darts pas op 170. Unterbuchner stond na 12 darts op 107 en hij gooide het uit voor de wedstrijd. Mandigers heeft gestreden, maar hij moest het op het eind toch afleggen tegen de Duitser.

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *