Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mareno Michels

Mareno Michels zegeviert op Dutch Darts Tour

Mareno Michels heeft het eerste weekend van de ADC Dutch Darts Tour in Ooltgensplaat succesvol afgesloten. Michels wist bij zijn debuut het derde toernooi van de tour op zijn naam te schrijven. Lees hier meer.

Zondag begonnen 41 spelers aan het derde toernooi van de ADC Dutch Darts Tour. Mareno Michels maakte zijn debuut op de ADC Europe-toernooien en liet meteen van zich horen. Met zeges op onder meer Pim van Bijnen (5-4), Sven Bolyn (5-0) en Johann Brouwer (5-3) bereikte Michels direct de finale in Ooltgensplaat.

De andere finalist werd wederom Jimmy van Schie, die vorig jaar de European Qualifier Tour al domineerde en zaterdag het eerste toernooi wist te winnen. Hij rekende af met Carlo van Peer (5-3), James Vanbesien (5-4) en Rohan Brouwers (5-3) om zijn tweede finale van het weekend te halen.

In de finale produceerde de runner-up van de MODUS Super Series 5 Champions Week zijn beste wedstrijd van de dag. Met legs in 18,13,13,18 en 16 darts eindigde Michels op een gemiddelde van 96 en gunde hij Van Schie geen leg; 5-0! Een uitstekend debuut voor ‘The Miracle’.

Uitslagen

Kwartfinales
Johann Brouwer 5-2 Ivo Leeksma
Mareno Michels 5-0 Sven Bolyn
Rohan Brouwers 5-2 Donny Scheurwater
Jimmy van Schie 5-4 James Vanbesien

Halve finales
Mareno Michels 5-3 Johann Brouwer
Jimmy van Schie 5-3 Rohan Brouwers

Finale
Mareno Michels 5-0 Jimmy van Schie

Stand Dutch Darts Tour

Na drie van de tien toernooien leidt Donny Scheurwater het klassement, na het bereiken van twee finales en een kwartfinale. Jimmy van Schie volgt hem met één punt achterstand, nadat hij zaterdag in het tweede toernooi al bij de laatste 32 verloor. Johann Brouwer kan ook terugkijken op een prima toernooi. Met twee halve finales en een kwartfinale sluit hij de top 3 af. Op zondag 12 mei vinden in Brunssum de volgende twee toernooien plaats.

  1. Donny Scheurwater 16 (+19)
  2. Jimmy van Schie 15 (+23)
  3. Johann Brouwer 14 (+20)
  4. Mike van Duivenbode 12 (+21)
  5. Rohan Brouwers 12 (+19)
  6. Carlo van Peer 11 (+15)
  7. James Vanbesien 11 (+13)
  8. Arne Speel 11 (+11)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *